Gebzeli-123 Hafta calısabılır raporu aldım snra yıllık izne çıktım kalan günlerde rapor alırım diye düşünüyordum ama sanırım alınmıyormuş bılgısı olan varmı
Balbebek012 Gebzeli-123 alsanız bir anlamı yok zaten izinden düşer doğum sonrasına aktarılmaz 32.hafta dolduğu için
Kaderkkkkk Gebzeli-123 çalışabilir raporumu personel işlerine verdiğimde orada çalışan beyefendi aynen şöyle söyledi : bu verdiğiniz çalışabilir raporu eğer bu saatten sonra rapor alırsan raporlu olduğun gün kadar doğumdan sonraki izninden kesilir yani para kesintisi olmaz ama doğumdan sonraya aktardığın günlerde kesinti olur
Gebzeli-123 tugcesakzci doğumdan sonra çalışmayacağım zaten ne dezavantajı oluyor paradan kesıntımı olur tam anlayamadım
tugcesakzci Gebzeli-123 evet kesinti yaşama ihtimaliniz var. Zaten işe geri dönüp çalışmayacaksanız da kesintiyi yine yaşayabilirsiniz. Doğum parası iki parçaya ayrılıyor bir kısmı doğum canlı gerçekleşince yatırıyor geri kalan kısmı siz izniniz tamamen bitip işe başladığınızda yatıyor bilginiz olsun . SGK işe geri dönecek mi diye denetliyor yani
Aysnk Gebzeli-123 doğumdan sonra çalışmayacaksaniz doğum raporunu başlatın direk hem ne kadar erken badlatirsaniz o kadar erken parayo alırsınız sizin için daha iyi olur
Pinark92 tugcesakzci merhaba bende 32+0 da rapor alacağım 35+0 da ayrılmayı düşünüyorum. normal ücretli izinden sonra ücretsiz 6 aylık iznimi de kullanacağım sizin bilginiz var mı bu konuda bir işlem yapmam gerekiyor mu
tugcesakzci Pinark92 ücretli izinden sonra ücretsiz izin hakkınızı tamamen işvereninizle çözüyorsunuz. Bir dilekçe yazıyorsunuz işvereninize ve onlar onayladığı takdirde ücretsiz izin hakkınız da devreye giriyor
Pinark92 tugcesakzci öncelikle çok teşekkür ederim. peki ücretli izin bitince gelip yapmam mı gerekiyor yoksa 35.haftada çıkarken yazmam yeterli mi ?
tugcesakzci Pinark92 ücretli bittikten sonra yapmanız lazım şuan geçerli olmaz dilekçeniz. İşverenizle görüşüp önce süt izinlerini birleştirmesini isteyip sonrasında da ücretsiz alırsanız daha uzun süre evde kalırsınız bu arada
Pinark92 çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz :) 6 ay daha kullanacağımdan bilgileri vardı ama detay bilmiyordum hiç iyi oldu :)