Selinymn herkes normali övüyor. Ama kimse normalin sıkıntılarından bahsetmiyor. İnsanlar neden bu kadar sezeryan düşmanı. Çevremden etkilendiğim için dün geceye kadar normal doğum istiyordum. Hurma yemeler mi dersin egzersizler mi dersin. Ama hep korkuyordum içten içe strese giriyordum. Dün gece burada bir blog yazısı okudum. Vajinal doğumdan sonra sarkma olması ve idrar kaçırmasıyla alakalı. Ve vajinan asla eski halini almadığını okudum. Direkt sezeryana karar verdim. Şuan kafam çok rahat. Tıp çok ilerledi. Gayet içini sezeryandan sonra doktorlar temizliyor. İki doğumda aynı. Normal doğumda en az 20 saat dile kolay sancı çekiyorsun. Ikınıyorsun uğraşıyorsun birde sonrasında alttan dikişin kesin oluyor. Oturamıyorsun üzerine orayı kuru tutman lazım. Sonrasında idrar yapmak zulüm geliyo yanıyo acıyor. Benim tanıdığım normal yaptı dikiş atılırken hissettim dedi. 2-3 hafta iyileşmedi dedi üzerine oturamadım dedi. Sancıları çekerken sezeryan istiyorum diye yalvardım son anda karar verdiğim için almadılar dedi. Ben çevremden çok etkilenip normal istiyorum diye tutturdum bu dakkaya kadar çünkü insanlar hep normal doğumun iyiliklerinden bahsediyor. Zorluğunu anlatan yok.. 36+5 deyim perşembe doktora gidip net bir dille sezeryan istiyorum dicem gün alıcam ve kafam rahat gidip bebeğime kavuşucam inşallah🥰 umarım bu yorumum size faydalı olur :) pozitif sezeryan hikayesi olan arkadaşlarım varsa yazarsa çok sevinirim mutlu olurum🥰