Kahramankentli Benim ikiz kızlarım olucak nasipse isimlerini mihra_ ikra düşünüyorum mihra-Miray düşünüyordum mirayın anlamının erkek olduğunu öğrendim burdan bi arkadaş vasıtasıyla size de fikir olur umarım 🤞 mihra çok güzel bi isim
yagmurus Kahramankentli Miray ay gibi ışık saçan demekmişkız çocuklarına verilir. Miray ismi, yumuşak başlılığı, güzel huyu temsil eder.
Yalnizanne Kahramankentli Miray isminin anlamı erkek mi ? Çok şaşırdım o arkadş nerden öğrenmiş bunu bende Miray koyucm merak ettim googlede ay gibi etrfına ışık saçan yazıyo
Meral_56 Yalnizanne miray i bende dusundum ama Mir Farscada bey demek etrafına ışık sacan önderlik eden bey anlamına geliyor. Yoksa çok guzel isim
Yalnizanne Meral_56 farsça anlamı önmli değil bnm için isim çok güzel kibar türkçedede etrafına ışık saçan demek Türkçe anlamı güzel bn değiştirmem herhlde😌
Tuliy5 Yalnizanne Iyi de Miray Türkçe bir isim değil ki… Mir Farsça. Ay Türkçe. Mir bey, erkek demek. Miray da ay gibi aydın erkek demek. Internette yazan çoğu anlam yanlış maalesef.
Meral_56 Yalnizanne nasil yani? İsim farsca +turkce kokenli zaten Türkçedeki anlamı derken? Türkçe bir isim degil ki
Yalnizanne Tuliy5 googlede öyle yazıyo farsça kökenli isim türkçe anlamıda etrafına ay gibi ışık saçan demek yazıyo 🤔
Yalnizanne Meral_56 googlede türkçe anlamı ay gibi etrafına ışık saçan diyo evet farsça kökenliymiş ama koyulması caizmiş türkçe anlamı buymuş onu diyorum