Ozgeee22 öncelikle geçmiş olsun canım hemde hayırlı olsun ☺️ benim oğlumda 8 gün kuvezde kaldı 6 gün emziremedim sütümü sağdım biberonla vermişler bu yüzden eve geldiği gün emzirebilmek için çok uğraş verdik annem ben teyzem onlar olmasa sanırım ben beceremezdim diyorum 🥲
İstersen sende yanına yoldas birisini çağır yardım edebilecek daha iyi olur. Lakin az bı aç kalsın ağlasın öyle bağıra bağıra da değil tabi ki ama bu ciğerlerini de açar bana ebe bı bayan söylemişti ağladı diye hemen susturmayin ağlasın ki ciğerleri açılsın lakin benim oğlum (normal doğum) hemen ağlamadı aglayamadi yani belki de bu yüzden demiştir orasını bilmiyorum yine de söylemek istedim. Aç kalsın az biraz zorla tutturmaya çalışın olmadı biberonun başını dudaklarına degdirip sonra hemen göğüsünüzü verin ben 3 aylıkken emzige alıştığı için beni emmiyordu öyle yaptım geri bıraktırdım. Hani olmuyorsa diye bir şey yok emmesi sizin ve bebeğiniz açınızdan her türlü daha iyi olacak. Sütünüzün gelmesi için de bol bol yiyin bulgur pilavı, fındık badem fıstık kaju (yağ oranı yüksek kuruyemiş), süt ve süt ürünleri, bol bol yeşillik, bol bol su, çorba, hapısa ve tirşik çorbası derler bizim burada (Kahramanmaraş) internetten bakabilirsiniz yapılışına hem çok güzel hemde süt arttırıcı ikisi de. Bir de şöyle bir şey diyim sıcağa yakın ılık bir su ile normal de olsa sezeryan da olsa yaraniza gelmeyecek şekilde isterseniz poşet bağlayın oraya gelmeyecek şekilde vücudunuzu yıkayın sonra elinize şampuan alıp göğsünüze masaj yapın su değe değe o sıcak su süt damarlarını açmaya birebir yardımcı. Ben öyle yaptım da geldi sütüm saolsun dediğim gibi özellikle de annem o kadar yardımcı oldu cennetim rabbim ayağına taş gözüne yaş vermesin ne sıkıntısı varsa gidersin bütün annelerin 🥹❤️
Emin ol sende bunları yap benim gibi hem sütün gelecek hemde artacak. Bebeğin de biberonu bırakacak ilk yapısında. ❤️