Seysey61 Lohusalık dönemini iyi değerlendir, ayrı yaşıyorsan hiç kimsenin müdahile etmesine izin verme. Ben Lohusalık zamanımı çok berbat geçirdim, her ağızdan bi ses çıkıyordu. artık bebekten soğumuştum.
biri gelip bebek üşür, diğeri gelip bebek pişer diyordu.
bebeği yedirsemde başka bir nedenle ağlıyor olsada, biri gelip tokdur dediğim halda yok sen bilmiyorsun o aç,(biberonla besliyordum), bebeği yıkasam bir dert, bebek o kadar yıkanmaz, yıkamasam ayyy bebeği yıkamıyormusun? ve s. gibi daraltıcı cümleler ediyorlardı.
hatda biz biraz zorlu süreçlerden geçtik( hastanede yattık nefes sorunundan dolayı,yeni çktığımız zamanlarda), biri gelip gel saçıma fön yap, diğeri bana şunu bunu yap diyordu bakım, maske, protez trnak. ( yatılı misafirlerin ardı kesmiyordu) bebeğim 6 aylık olana kadar.
kısaca yalnız eşinle yaşıyorsan bebeğinle gerçekten rahat huzurlu bağ kurana kadar misafir ağrlama.
Bu arada bunu da unutma ki, eşin yeni baba oluyor ve bebekle bağ kurması için ona da zaman ve sakin ortam gerekli. Biz gebeyken anne oluyoruz, ama onlar bebek doğduktan sonra.😊