Doğumum yaklaştıkça doğum korkusu sarmaya başladı. Bende ilk doğum hikayemi yazmaya karar verdim. Bana moral ve destek olsun hem de tatlı hikayemi paylaşayım istedim. Aslında hikayem çok kısa. Kızımı 38. Haftada doğurdum erken doğum tehlikesi var diye son haftalar çok telaşeli geçmişti. Ben hep perine mesajını okudum gebeyken hep yapılması taraftarı oldum. Ama işte erken doğum tehtidinden dolayı hiç yapamadım. En son risk artık geçti diyip 38. Haftada yapmaya karar verdik. Eşimden yardım aldım. 10 dakika kadar perine masajı yaptık. Sonra kalktık günlük hayata devam ederken bir anda suyum geldi. Eşim çok panik oldu mesajdan dolayı oldu işte. Ağrın sancın da yok şimdi ne olacak. Sezaryen yaparlar seni. Suni sancı verirler falan derken benden daha telaşlıydı.🤣 Gerçekten de hiç ağrı sancı hissetmiyordum. Hatta evde biraz beklemek istedim. Ama eşim doktor su geldikten sonra beklenmez dedi. Direkt hastaneye gittik. İyiki de gitmişiz. Muayene de 7 cm açılma çıktı. Tabi ben şoka girdim çünkü hiç ağrım yoktu. Direkt doğum için elbise giydirip yatırdılar. 1 satte açıklık 8 cm i geçti ben hala ağrı hissetmiyorum.😮 Ebeler falan şaşırmıştım. Hiç bağırmıyorsun sen diye. En son bebişin kalp atışları hızlandı. Öyle olunca doğumu hızlanalım diye suni sancı verdiler. Ağrıyı ilk o zaman hissettim. 11 buçukta girişim yapıldı hastaneye 1 buçukta doğmuştu kızım.🥰 İlk doğumum böyle oldu çok şükür. Sonrasında epizyo dikişinde sıkıntı çok yaşadım. Şimdi de yine epizyodan ve dikişten korkuyorum. Ban dua edin lütfen. Hepimizin çookkk kolay dikişsiz yırtıksız ağrısız sancısı doğumları olsun 😊😊😊