Marsmelow
Evlendim 2 ay sonra korunmayı bıraktım. 3 ay oldu olmuyor 6 ay oldu olmuyor 1 sene 1 buçuk sene derken
Oldu 2 sene.
Tabi bu süre zarfında doktorlara gittim. Hormon tahlilleri, smear testleri, rahim filmi, takviye vitaminler, yumurta büyütme çatlatma tedavisi, aşılama
Alternatif tıp olarak hacamat, bitkisel macunlar vsvs. Hiçbirinden olumlu sonuç alamadım. Sebepsiz infertiliteydi bizimki olmaması için hiçbir sebep yoktu. En son daha fazla dayanamadım baktım doğal yönetemle olmuyor tedavilerle de olmuyor tüp bebeğe karar verdik.
Görüşmeye gittik doktor önce vitamin kullanın dedi. Yumurta ve sperm kalitesini arttırmak adına. Başarı şansını da arttırmış oluruz dedi. Kullandık ve 3 ay sonra başladık tedaviye. Çok şükür her şey yolunda ilerledi adetin 3. Günü iğnelere başladık. 11-13 gün sonra yumurtalarimi topladilar. Sonra onların döllenme aşaması derken 3-5 günde öyle geçti. 5.gune gelen kalitesi güzel embriyonun birini transfer ettiler. Transfer edilirken içimde nedense hep olumlu düşünceler hisler vardı. Rahime bırakirken derin derin nefes alıp vermeye başladım heyecandan karnım kıpır kıpır hareket ediyordu. Doktor hareket etme dedi ama ne mümkün 🥲 neyse bir şekilde transfer işlemini yaptık sonra idrarını yapmadan bekliyorsun 30 dk falan yatıyorum o
şekilde ama aşırı aşırı wc ihtiyacım geldi. Öncesini anlatayım neden o kadar geldi😬 Yolda kliniğe doğru giderken belki 3 litreden fazla içtim. İçiyorum içiyorum yoook kliniğe varmak uzereyiz tuvaletim gelmiyor. Transfer öncesi sıkışık olman lazım demislerdi çünkü . 1 litre içtim yok 2 litre dekeen yok belki gidene kadar 3 litre icmisimdir. En son otoparka parkediyoruz vardik kliniğe
eyvah başladı benim tuvaletim gelmeye. Hani sıkışık olursun tamam da. Benim ki bildiğin 3 litree sıvı aynı anda gelmiş gibiydi. resmen karnıma ağrı girdi yürüyemiyorum. O vaziyette yarım saat içinde transfer oldum bide sonra, 30 dk beklemek durumu beni mahvetmisti iste. Yatarken altıma kap koydular afedersiniz yaptım az bir şeyini ama bitmiyor ya bitmiyor şırıl şırıl. O gün saatlerce wcden çıkamadım. Siz o kadar içmeyin aklınızda olsun😬 Gelmiyor diye iç Allah iç. İç Allah iç sonrası işte vahim…
Neyse işte sonra evime geldim o gün çok iş yapmadım yemek yiyip uzandım 1-2 gün nar avakado falan yedim tutunmaya yardımcı oluyormuş diye. Sonra saldım akışına WC banyo tuvalette yıkadım farkında olmadan da yordum aslında kendimi. Doktorum yatma kan akışı olsun hareket halinde ol demişti biraz da onun için. Siz o kadar yapmayın tabi. Ve sonra günler geçiyor işte 1-2 gün derken bende kasık ağrısı batması tarzında bir şeyler olmaya başladı. Sonra o da geçti ve 5. Gün dayanamadım erken gebelik testi yaptım maalesef çıkmadı. Sonra 7. Gün tekrar yaptım veeeeee
Çok şükür ilk defa 2 sene sonunda o çizgiyi görmüştüm. Secdeye bir kapanışım aglayisim var hıçkıra hıçkıra. O kadar ağlamaya bebegimi bile belki düşürebilirdim o kadar diyim yani…
Bu tedavinin en zor yanı transfer sonrası beklemekmis tedavinin hiçbir aşamasında iğneler bilmem neler kontroller vs beklemenin yaninda hiçbirseymis meğer. Elhamdülillah şuan 33+3 olduk bir kızım olacak inşallah doğuma gün sayıyorum şimdi.
Rabbim isteyen bekleyen herkese nasip etsin hep dualarımdasiniz benim hikayem böyleydi işte🤍🪽🥲