38+6 haftalıktım kontrolüm vardı. Çok az sancılarım vardı ve tuhaf hissediyordum kendimi doktoruma söyledim nst bağlandım sancın yok bi sorunda yok dedi eve gittim akşam yemeğini hazırladım yemek yiyemedim canım istemedi ama ayakta durmakda istemiyordum karnımda tuhaf ağrılar vardı tabi doğum sancısını bilmediğimden son aydayım diye doğum yapacağım aklıma gelmedi. O gece eşim işe gitti annem gilde kaldım sabaha karşı 4.30 5 civarı suyum geldi uyandım ve yatak sırılsıklam. İlk başta idrarımı kaçırdım sandım lavaboya gittim o an eşime yazdım telaşlanıp korktum suyumun geldiğini ayağa kalktığımda sürahiden su boşalır gibi su geldiğinde anladım. Direkt anneme söyledim ve suyun o an geldiğini tekrar gelmez diye düşünüyodum normal orkid taktım hastaneye gittik arabadan iner inmez pantolonum falan hep battı hızlıca girişimi yaptılar açılmam 2 cm idi. Yukarı sancı çekilen doğum olan yere aldılar doktor kontrol ediyordu benimle birlikte bir kaç kişiyi o an sancılarım az az başladı açılmam hala yoktu. Suni verildi ve çok korkuyodum anne veya eş yanına almıyolar zaten. Suni sancının ayarını arttırdılar yarım saat veya 1 saate bir zaten sancılarım başlamış benim sancımın üzerine suni eklenince dayanamayıp bağırdım en sonunda sezaryene alınmak için hemşirelere yalvardım bildiğiniz o an korktuğum için. Geldiler açılmama baktılar hala yoktu suni sancı vermeyi kestiler beklicez dediler ben o sıra plates topuyla açılmam olması için hareketler yaptım ağlayarak tabi :) Ebe geldi onun sayesinde doğumum kolaylaştı duşa girdirdi beni ve sırtımı ovaladı göğüslerimi ovaladı doğumdan sonra sütüm gelsin diye🥹 Duştan çıktım doktor geldi nst ye bağlanmam gerektiğini söylediler yatamadım ağlıyordum aslında sancıya değil daha çok korkuyodum. Yattığımda daha çok sancım oluyo gibi geliyordu ebe yatırdı açılmama baktılar ıkın dedi ve bebek geliyo kafası geldi dendi direkt beni doğumhaneye aldılar çok heycanlanmıştım korku bitmişti. Odaya alındım ebe sancım geldikce ıkınmam gerektiğini söyledi. Öylede yaptım toplam 4 5 ıkınmayla bebişimi kucağıma aldım. Doğumdan önce tek korkum doğum yapınca dikiş atılmasıydı o an bebeğimi gördüğümde dikiş aklımdan çıkmıştı. Ebe çok şanslısın bebeğin tırnakları çizdi dikiş atmıcaz dedi ona zaten ayrı sevindim 😂 Doğumdan sonra 10 15 dkk kadar kaldırmadılar bebeğimi giydirdiler sonra beni kaldırdılar ve ne ağrım vardı ne başta bişe çok rahattım tekerlekti sandalye ile odaya çıkarttılar odada yürüdüm hiç bi şeyim yoktu çok şükür. Yeni doğum yapacak annelere tavsiyem siz veya bebeğiniz tehlikeye girmediği sürece sezaryen istemeyin. Normal doğum bence çok güzel ve sağlıklı. Ve bebeğim şuan 9 aylık 5 aylıkda hamileyim 😂🥲 Doğum korkusu varla yok arasında 🥹🫠