masal_94 Kızlar bugün kirkimiz çıktı. 40 banyosu yaptıracak kimse yoktu yanımızda eşimle birlikte yaptık 40 tas suyu eşim ayarladi duayi o okudu . Bizim yapmamızda sorun oluyor mi dinimizde böyle birswy var mı illa bir büyük mü yikamali bilgisi olan var mı
hayalim35 masal_94 bnm bildiğim doğru olduğu sürece sizde yapabilirsiniz çocuklarımınkini eltimle beraber yaptık
Tatar59 masal_94 İslam dininde kırk banyosu diye bişey yok zaten canım. Kafana takilmasin boşu boşuna yani. Eski Türklerden gelen bir gelenek o
amayinedeiyiilerledim masal_94 aslında bebeğin değil annenin kırkı var 🤗 olur yani sıkıntı değil, zorunlu bir şey de değil ☺️
ASE6154 masal_94 40 banyosu annenin lohusalığı bittiğinde gusül abdesti almasını simgeleyen bir isimdir illa 40. Günde değildir ne zaman kesilirse kanama o zaman yapılır, bebeğe 40 banyosu diye birşey dinimizde yok canım 😊
masal_94 Tatar59 ne bilim biraz da tek kaldım ondan üzülüyorum sanırım. Gelecek kişi covid olmuş sabah gelemiyorum dedi . Erken haber verseydi annemler gelirdi . Uzakta olduğu için onlar da gelemediler
Tatar59 40 banyosu dediğin şey islamdaki yeri yani, annenin banyosudur. O da herkeste 40 olmaz. Yani lohusalık halinin bitip o son abdestini alıp temizlenmek. Kimin hangi gün biterse. Ortalama 6 hafta, 40 gündür o yüzden öyle denmiş.
Tatar59 masal_94 yani aslında her banyosunu dualarla yaptırmamiz güzel olur. Tmaamen geleneksel biseym dini bir boyutu yok.
ASE6154 masal_94 Allah büyüdüğü günleri, büyük kutlamalara konu olduğu günleri de göstersin inşallah🤲