Bebekbeklrkn Kızlar neler koydunuz isim iki isimde olabilir ama Kuranda geçsin istiyorum hala bulamadık oğluma isim 🤔
Mutluluk71 Bebekbeklrkn Muhammed Furkan koydum cocuğuma çok ağır geldi sürekli hastalanıyor nazar çabuk değiyor yani kurandam geçen isim koymak istiyorsan sadece birtane koy
umena Bebekbeklrkn 1. Adem İlk yaratılan insan olarak Kuran’da yer alan Adem, temiz insan demektir. Ahmet Saf suresi 6. Ayette yer alan Ahmet ismi, övgüye layık insan anlamındadır. Azim Kuvvetli, derecesi yüksek, şiddetli Ahlas Temiz yürekli, iyi kimse Araf Usuller, adetler, cennet ve cehennem arasındaki bölge. Ali Kur’an’da yer alan Ali ismi, yüce, ulu, yüksek mertebeli kişi demektir. Aşir Nisa suresinde bulunan Aşir ismi, cenaze namazından sonra okunan Kur’an ayetinin ismidir. Akif İbadet etmek anlamına gelmektedir. Asım Yusuf, Hud, Mumin suresinde geçen Asım ismi, namuslu, günahı olmayan demektir. Abd Sonuna Allah Teâlanın sıfatları getirilerek erkek ismi olarak kullanır. Kul, köle, hizmetçi, itaat edici. Genellikle Allah’ın isimleriyle birlikte “Allah’ın kulu” şeklinde kullanılır. Abdullah, Abdurrahman, Abdulkadir gibi. Abdullah Allah’ın kulu anlamına gelir. Peygamber efendimizin babasının adıdır. Ahad İhlas süresinde yer alan Ahad ismi, tek olan anlamındadır. Alim Kur’an’da birçok ayette yer almaktadır. Bilgin anlamına gelir. Afil Enam suresinin 76. Ayetinde yer alan Afil ismi, görünmez olan anlamındadır. Abdülkadir Değer, onur, şeref, kıymet, itibar, parlaklık, kudret sahibi, kudretli, kuvvetli Abdi Kulluk ve itaat eden Abid Kaf ve Bakara surelerinde yer alan Abid ismi, kul anlamındadır. Adil Doğruluktan ayrılmamış kimse anlamındadır. Adin Kur’an’da 5 farklı ayette bulunan Adin ismi, haddini aşmak demektir. Azer Hem kız hem erkek ismi olarak kullanılan Azer, Enam suresinde yer almakta ve ateş anlamına gelmektedir. Azmi Kur’an’da 4 farklı surede yer alan Azmi ismi, azimli kararlı kişilik anlamındadır. Amir İmar olunmuş.Mamur eden, şenlendiren. Devlete ait. Kendisine bağlı görevliler bulunan. Amir b. Abdullah b. Mes’ud: Tabiindcndir. İslam fıkıh bilgini. Amil İslam devletlerinde zekat, vergi tahsildarı veya valiler ve devlet memurları. Fail, yapan, işleyen. Arafat Hz. Adem (a.s) ile eşi Hz. Havva cennetten çıkarıldıktan sonra yeryüzüne indirilmiş ve bir süre ayrı kalıp nihayet Arafat Dağı’nda buluşmuşlardır. ‘Buluşma ’ anlamına gelen ’te’arrafe’ kökünden alınmıştır.
Sermec27 Mutluluk71 benim oğlumun ismi Muhammet Talha 31 aylık şükür çok nadir hasta olur nazar vs de çok değdiğini düşünmüyorum ben isimle alakalı olacağını sanmıyorum çevremde birden fazla Muhammet ismi olan tanıdığım var bir ağırlığını görmedim hiç birinde
ertug77 Göktuğ Kuran’da geçmiyor ama. Kuranda geçen isimler başlıca şunlardır: Muhammed, Musa, Zeyd, İbrahim, İshak, Harun, Yahya, Yunus, Yusuf, Salih, İbrahim, İsa. Şu an aklıma gelen bunlar.
Nurov Tuğra Mir oğlumun ismi, mir geçiyo kuranda, çift isimleri bi kısa bi uzun koyun anacım destan yazmayın bebelere🥲