Ela16 Kızlar merhaba doktorum bugün 38. Haftada çatı muayenesi yapıcaktı önceden vajinusmus geçmişim vardı ama muayene olmadım sonra nst ye bağlandım sancı çıktı muayene edicekti ebeler açılma varmı diye muayene olamadığım için sezeryan yapalım dedi doktor çok kötü hissettim kendimi hep normal doğuma odaklandım 🥲
fayting Ela16 benim bildiğim şu oradaki çatı muayenesinde annenin kendini kasıp kasmaması da normal doğum için doktorlara fikir oluyor. Yani çatı normal olsa bile siz çok gergin olursanız kendinizi kasarsınız çocuk sıkışabilir vy. Doğumda heyecandan yüksek tansiyon sorunu yaşabilirsiniz.
__mom1 Ela16 kendini zorlayıp kötü bi tecrübe yaşayacağına doğumunu kötü hatırlayacağına sezaryen ol daha iyi değil mi
Temmuzmucizesi26 Ela16 vajinusmus değilim ama bende alttan çok korkuyorum muayene ettiklerinde. Kii canını sıkma çoğu kadının da hoşuna giden stressiz rahat bi şekilde yaptıkları bir şey değil bence alltan muayene yaptırmak. Evde kendin bugün denesen bi ? Benim daha haftam gelmedi ama çatı muayenesine gitmeden evde kendim hafif hafif denemek istiyorum sonuçta bir zararı olmaz aşırıya kaçmadıkça. Siz nasıl geri tepki verdiniz onların size tepkileri ne oldu açıkçası bende bu konuyu ne yapacağım düşünüyorum. Birde parmakla muayene etmeden jel sürdüler mi parmaklarına 🥲
Blueberry0 Ela16 bence bi sonraki kontrolünde ettir canım hiç kasma kendini saniyelik bişeymiş zaten . benim doktorum tetiklememek icin yapmadı. keşke yapsaydı diyorum çünkü yarın sabah yatışım yapılıcak. çatım normale uygun mu , açılmam var mı hiçbişey bilmiyorum. Sabah edecek sanırım. Ona göre yol izlicez artık… 🙄🙏🏻
Ela16 Blueberry0 canım kontrol ettirsende bir seferlik değil ki sürekli ebeler gelip kontrol edicek bu şekilde zor dedi düşün ebenin parmağını tuttum birlikte ilerletelim dedim olmadı
dhbetul Canım belki de senin için daha iyidir normal doğum travma yaratabilirdi vajinismus yüzünden. Herkes normal olacak diye bir şey yok sezaryen olanların çoğu ayağa kalkıyor aynı gün canını sıkma
Ela16 dhbetul bende öyle düşündüm hayırlısı buymuş çok denedik ama olmadı tek seferlik olsa yapalım dedi doktor ama gün içinde doğum zamanı hep yapılacak bu muayene dedi
Blueberry0 Ela16 O zaman senin için en rahatı sezeryan olur herkes normal doğurcak diye bişey yok hayırlısı neyse o olsun tabiki☺️
Ela16 Temmuzmucizesi26 ben evde kendim fitil atıyorum daha öncesinden vajinumus tedavisinde dilatörle yaptım ama doğumhane de yaptılar davranışları güzeldi ama kendimi kastım psikolojik 1 saat bekledim tekrar denettim ama yok yapamadım
minikmucizeemaak Temmuzmucizesi26 Evde kendin bugün denesen bi ? Benim daha haftam gelmedi ama çatı muayenesine gitmeden evde kendim hafif hafif denemek istiyorum Evde denediğinle ebenin muayenesi asla aynı değil canım :) Sen evde rahatlıkla muayene edebilirsin gibi gelebilir. Ama asla bir değil bu durum
Evremoz Ela16 E onlar da haklı ,vajinusmus varsa muayeneye izin vermediysen normal doğumu nasıl yapacaksın ,ilk başta muayene kısmına izin vereceksin ki doğum yapabileceğine ikna olsunlar. Sen doğumda zorluk çıkarırsan işler tehlikeye girmeye başlar.
Gkce27 Ela16 ben de çok çekinirdim kasardım kendimi ama doğum zamanı açılma oldukça baktıklarını bile anlamıyorsun 😊
Gulsah_09 Ela16 cnm ben de vajinismus gecirdim ve muane olamiyorum bir iki kere oldum ve kendimi kasmaktan okadar cok kanama oldu ki soylesem kimse inanmaz normal cok istiyorum ama travma kalir diye cok korkuyorum seni cok iyi anliyorum o yuzden bence bu durum da bi sezeryan sebebi sayilabilir maalesef yasamayan asla anlamaz
xxR4bia Ela16 ben bugün ilk defa çatı muayenesi oldum çok az ağrılı bişey, vajinismus olduğun için biliyorsundur ilk başta bi acıyor gibi oluyor ama zaten 15-20 saniye süren bişey. Bence korkma sezeryana geçmeye değmez 🥺🥺
Ela16 xxR4bia alinayaz keşke dediğiniz gibi elimde olan birşey olsa ama istemsiz kendimi kasıyorum bebeğide riske atmak istemiyorum doğum yaparken