Siz hiç çatlatma iğnesi vuruldunuz mu ya da olmadı mı? Aşılama tedavisi vs gördünüz mü? Tüp bebek istiyorum olmazsa Mayıs’a kadar bekleyeceğim yazmışsınız galiba bir cevabınızda. Bu işlemlerin hepsi yapılırsa ve başarısız olunduğu takdirde tüp bebek işlemine geçiliyor diye biliyorum tabi aksi bir durum yoksa.
Burda bir yakınımız 35 yaşındaydı 2 yıllık evli, eşinin sperm sayısı çok az olduğu için ve ikisinin de yaşı ileri olduğu için direkt tüp bebek yapıldı.
Amcamın gelini 23 yaşında 7 senelik evli. Tüp bebek tedavisine anca geçtiler.
Sizin belki tüp bebeğe hiç ihtiyacınız kalmaz. Ben 3 aylık bebeğimi kaybetmiştim bir daha hiç hamile kalamayacağımı sandım, her ay ovülasyon testi yaptım kaybettikten sonra, psikolojim iyice alt üst oldu en sonunda bir arkadaşım halime acıdı arkadaşının doktorunu önerdiler bana ve gittim.
Ben doktoruma gittim yumurtlama takibi yapıldı 2 aya kalmadan klomen ve çatlatma iğnesi ile hamile kaldım. Aylarca doktora gitmedim mesela zaten doktorum da sabırsızlığımı anladı. Olmazsa 1 kere daha deneriz normalde 3 kere yapılabiliyor. Dilersen direkt aşılamaya geçeriz demişti ama çok şükür ilk iğne denememde tuttu. Çok pişmanım daha önce gitmediğime mesela çünkü pcos nedir bilmezdim.