Bsrcr Doktorum pazartesiye 8 ocağa gün verdi genel anestezi olmak istiyorum, aşırı korkuyorum. Bu bir zorunlu sezeryan bebeğim makat geliş. Nelere dikkat etmeliyim ameliyattan sonra?
Gulcangzl16 Bsrcr canım yatma yatarsan iyileşemezsin. Yürü yürüdükçe açılacaksın. Ben çok yürümüştüm eve geldiğim gün yemekleri ben yaptım düşün. Durmadım yerimde . Ağır kaldırma eğilme
Gamzeramo Bsrcr ben gecen hafta 29 haftalikken zorunlu sezeryan oldum genel anestezi gaz sancısı dışında bir ağrım olmadı
Hayalperest98 Bsrcr bebek döndürme egzersizlerini denediniz mi normal doğum istiyorsanız deneyebilirsiniz. Çok dönen bebek var o şekilde
2erkek1kiz Bsrcr canım yardım almadan yürümeye çalış ya benimde 8 Ocak olucak ama 3. Sezeryanım genel anestezi olarak oldu digerlerı de ilkınde yattım sürekli 10 gün dik yuruyemedım 21 yaşındaydım ikinci doğumda 33 yasındaydım hep kendim hallettim işlerimi yardım almak ıstemedim 3. Gün evde koltukları yerleri sildim hiçbir şekilde problem yasamadm çok hızlı ayaklandım çok şükür şimdi yine öyle olmasını temenni ediyorum 🥹
Bsrcr Hayalperest98 benim bebeğimin yeri dar olduğu için en başından beri dimdik duruyor, rahim yapısıyla alakalıymış. Sordum egzersiz yapıyım mı diye ama önermedi
Sumeyyealts 2erkek1kiz eğer sezaryen olursa benim de genel anestezi olacak kendinize ne kadar sürede geldiniz o süreçte bebeği emziremediğiniz için mama verildi sanırım bununla ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız
Bsrcr 2erkek1kiz belki doktordan doktora değişiyordur ne bileyim yatmamak gerektiğini hep duyuyorum korkuyorum ama çok 😳 Sizin de umarım beklediğinizden de güzel geçer her şey kolaylıkla olur biter sağlıkla kavuşuruz 🌸💗
YigitPoyrazMomm Bsrcr benimde biraz zorunlu old acilmam olmadi 2 cm dışında çok korktm için kendime kızıyorum o an bebeğimi gördüm tüm acılarım geçti sonuna inan değiyor ve bol bol yürü canım yanına nescafe al su iç bol bol sakın sutum gelecek mi olur mu diye bunları kesinlikle aklına getirme öyle güzel geliyor ki mucize birşey ben dogum yaptm gun hasta yatagimda yatmadim koltukta sabahladım bol bol yürümek için Allah yardımcın olsun canım bende 38+6 doğum yaptım Sağlıkla evladını kucağına al canım❤
Bsrcr YigitPoyrazMomm ay çok sağolun çok güzel şeyler yazmışsınız olumlu şeyler duymak iyi geldi gerçekten okurken motive oldum su serpildi içime, ben genel olarak hastaneden korkan biri olduğum için. Sizin spinal anestezi miydi peki?
2erkek1kiz Sumeyyealts hayır bebeklerıme mama verılmedi hiç önce anneyi emmesini istiyor ebeler ilk gece süt gelmezse yinede siz söylemeden vermiyorlar mama ama benim iki oğlumda da 3. Gün geldi sütüm ilkinde 2. Gün mama verdik 2. Oğlumda 3. Gün sütüm gelince doymaya başladı ama saat başı emzirmemi söylediler ben yeni öğrendim ki kan uyuşmazlığı olduğu ıcın benim sütüm hem geç gelıyor hemde sarılık olmasının önüne gecılmıyor bu yüzden çantama mamasını ve biberonu koydum ilk benı emsin sonra sütüm gelmezse eğer yine hemen mamaya baslıcam ayrıca eğer beni güçlü ememıyorsa ağzına yawas yawas şırınga ile damlatarak verıcem yeterki sarılık olmasın 🤲 bu arada bebek ilk 10 dk içinde çıkıyor göbek kordonu kesıldıkten sonra o bebek odasına gıdıyor yıkayıp temızleyıp topuk kanı alınıp ölçüleri yapılıyor ve gıydırılıyor o esnada 40 dk içinde de anne oda cıkıyor ve aynı anda bebekle odaya giriyorsunuz kendınıze ameliyat masasında geliyorsunuz ama haliniz olmuyor tabi anestezi yüzünden odaya gelir gelmez yatağa gecırıp çok hızlı bir şekilde giydirip hemen ebe bebeği memenıze verıyor onlar tutuyor zaten sonrada yanında ki refakatçi yardım ediyor yani bebek doğar doğmaz kimse beslemıyor onu annenin ilk önce memesi tutturuluyor 💕
Sumeyyealts 2erkek1kiz anladım çok teşekkür ederim birinden 3-4 saat sonra kendime geldim diyeni görünce o yüzden sordum çocuk o kadar süre aç mı kalıyor diye
2erkek1kiz Sumeyyealts ya tamamen acı eşiği ile alakalı benim yengem de uyanık olduğu halde bızımle ıletısımde ama kendınde degıldı yatağa dokunmayın bebegı vermeyın alamam vs dedi bizde bebeğe onun daha önce hazırladığı zemzem den 1 kaç damla verdık birde hacdan gelen bır hurma tıkamış temızlemiş bebeğe yalattık yanı bırsey yedırıp ıcırmedık ama bebegı ağlıyordu çok odaya geldikten 3 saat sonra fln bebegını kucağına alıp memesını verdi ve çok şükür sütü de vardı da bebegı doydu yani tamamen acı eşiği ile alakalı ben 2 bebegım de de dırekt iyimi nerde görcem mi dıye sormuşum ama böyle anestezı halıyle cümle ve kelımelerı zar zor topluyorum düşün sarhos bir insan nasılsa öylesin yani o yüzden bebeğimi odada gördüğüm anda palas Pandıras sedyeden yatağa alıyor hasta bakıcılar o anda bile çok az acı hissettim ben ama kucağıma mememe odaya gırer girmez 5 dk ıcınde verdı ebe ama kafamı sabıtleyemıyordum başım dönüyordu ilk kaldırmak ıstedıklerınde zaten tansıyon da ölçülüyor benim 2. Sezeryanımda kaldırmak ıcın geldiklerinde başımın döndüğünü söyledim 2 saat sonra kaldıralım dediler.
Lutfiye20 Bsrcr yatmamaya dikkat et sürekli yürü süt gelsin diye kendini strese sokma 3. Gün geliyor banyodan sonra
YigitPoyrazMomm Bsrcr nedemek canim benim hepimiz aynı yollardan geçiyoruz benim spinal canım ah o bebegin sesini duyduğun an ilk görüş hepsine çok güzel değiyor 2 hamile kalsam yine sezeryan spinal düşünürüm cok rahat geçti ve ilk gün bol bol yürüdüm yatmadım hiç gaz çıkması içinde 2 gün yemek getiriyorlar ıspanak ye yani ıspanak yemeği olsun ilk gün çorba geliyor ama sen ıspanak bul ye ve bacaklarını bük gazın rahat çıkar sürekli yürü çabuk toparlarsin canım insllah