Ah kızlar ben hamile kaldığım günden başlamıştım normal doğum istiyorum diye ve bunun için elimden geleni yaptım. En başında çok sağlıklı beslendim hergun 1 saat yürüdüm kilo çok almadım toplam 12 kilo ile doğuma gittim daha sonra doğuma son bir ay kala perina masajina başladım yürüyüşlere devam ettim ve 36 haftadan sonra merdiven inmeye başladım ve gün aşırı eşimle beraber olduk benim Doktorum cinsel ilişkiyi çok önerdi ve kesinlikle yapmamızı söyle 38 haftada merdiven inmeye çıkmaya başladım ekstra olarak 38+3 de sabaha karşı sancim başladı toplam 12 saat sürdü sandım ben sancimi evde çektim hastaneye gitmek istemedim çünkü açılma yoksa daha çok sancı verirler diye korktum. Evde sancılarım için sürekli ılık duş aldım kesinlikle çok iyi geldi. Gece 1 de başlayan sancimi sabah 11 e kadar evde çektim sonra hastaneye gittim ve muanede 6 cm acilmam olduğu söylendi ve Bi anda çok hızlı Bi şekilde doğum başladı. Ben hastanede de duşa girdim ılık su benim sancilarima çok çok iyi geldi ve perina masajı sayesinde dikisim olmadı. Çok güzeldi doğumum asla korkmayin odaklanirsaniz yaparsınız ama tabi bazı şeylerde sans doktorunuzda çok önemli o gün doğumhanede olan ebelerde önemlim