Lavinya_21 Bende burda kı yazıyı okuyunca farkettim. Daha önce takmamıstım bu siğil konusunu. Doktorla danışan vs oldu mu? Cünkü bende de varmış. Bu siğil yuzunden normal dogum yapamayan oldu mu?
e_blue_sky_a Lavinya_21 bebeğe bulaş olabilir. Gebe iken de dondurulabilir halk arasında yakma denir ama açık lezyon olacak orada bebeğe bulaşabilir. Tabii doktor ile konuşun bunları
Lavinya_21 KuzeyinAnnesi10 ya ama agrı vs yok Yanı sadece et beni gibi öyle düşünmüştüm. Bu arada tam olarak nerde olması sorun yapıyor benim kenarlarda 2. 3 tane fln var girişte vs deıl
KuzeyinAnnesi10 Lavinya_21 ben yaşamadım ama ablamda vardı yeri önemli değil diye biliyorum ve ağrısız oluyor zaten o da fark etmemişti kontrol de fark edildi hemen sezeryana aldılar.
e_blue_sky_a Lavinya_21 hpv….. kanser yapan türü olmayabilir mutlaka rahim ağzından hpv+smear alınması gerek. Son haftalar ise doğum sonrası da alınabilir. Ama sakın ihmal etme. Aşısı da var. Doktor ile konuşun hatırlatın
Lavinya_21 KuzeyinAnnesi10 aa korktum ya. Benim ilk dogum normal. Di cabuk toparlanmıstım. Simdi oglum var o yüzden korktum biraz
KuzeyinAnnesi10 Lavinya_21 belki siğil değildir hemen telaş yapmayın doktorunuza bi gösterin. Rabbim kolaylık versin inşallah canım. 1 kere normal doğum yapanları genelde çoğu 2. Yi de normal istiyor hiç 2. Yi sezeryan istiyorum diyen görmedim 🙈
Lavinya_21 KuzeyinAnnesi10 insallah degıldır. Ya o toplama süreci iyi dogumdan sonrakı. Bide gecen sefer tektim oglum da küvezde oldugu için rahat toplandım. Simdi hem oglum 15 aylık hemde kimse bana gelip ben bakıcam fln demesın diye. Kendım hızlıca toparlanmak istiyorum. Malum sezeryandan sonra insan zor kendine geliyor
_mom22 Lavinya_21 sigil varsa hpv birüsü taşıyıcısısınız demektir kesinlikle normal doğum yapılamaz bu durumda. Doktorunuza mutlaka söyleyin
Lavinya_21 _mom22 haber verıcem cnm. Üzüldüm biraz şuan. Ama kısmet artık yapcak bişi yok doktorla konussam iyi olucak
Lavinya_21 e_blue_sky_a son haftalar degıl cnm 2 gün sonra 25 haftalık olucam. İnşallah degildir ya. Doktora soylerım bu durumu