Madcat Merhaba, 37 yasindayim. Subat'ta ilk tüp bebek denememizde tuttu ancak sanssizlik dış gebelik yasadim, ameliyat oldum. Biraz ara verdik. Ikinci denemede ise ikizlerime hamile kaldim. Ilk hafif kanama 7. Haftada oldu. Serum aldim, proluton 500 depot igne ve atlattim. 10.haftada bebeklerimden birinin kalbi durdu. Üzüntümü anlatamam. Hep ikizlerim olsun ietserdim, kismet olmadi. Ama kendimi toparlamak zorundaydim diger bebegim icin. Öyle de oldu. Ta ki, 12. Haftamda o korkunc kanamaya kadar. Resmen bacaklarimdan akti, parca parca kocaman pıhtılar geliyordu. Bu sefer tamam dedim buraya kadarmis ama bebegim iyiydi. Hastanede yattim, zaten sürekli evdeyken dinleniyorum. Annem yardim ediyor herseye. Esim ise yanimda degil. Tedavi icin Ankara'dayim. Tam artik hersey yoluna giriyor dedik, bu kez 14.hafta yine kanama. Pazar aksami apar topar hastaneye gittik, yine yatis. 4 gun gecti hala kesilmedi. Tuvalette azar azar geliyor, bazen de peceteye. Artik korkar oldum herseyden. Gücüm kalmadi, yorgun hissediyorum kendimi. Tuvalete gitmek bile istemiyorum. Benzer durum yasayan var mi aranizda?
NekwaSultan Madcat tibben bir sorun yoksa iyi bildiğin bir hocaya bakinmani tavsiye ederim Rabbim hayırlı bir evlat nasip etsin insallah. Bütün testleri yaptırdın mi kan pıhtılaşması flh?
Umutyorgun Madcat gunaydin..Benm de ogrendgim haftadan itibaren kanamam oldu surekli..hapsirsam kanamam oluyordu..tam 6 ay cektim surekli yatis yaptim.ama senin dedigin gbi bacaklarimdn akmadi hic Rabbim gostermesin..hicbirimize..suan 7 aylik olduk kanamalarim durdu.ama sen cok yavas hareket et.sadece tuvalete kalk.ve ayaklarini yuksek tut lutfen.
Mucizemgeliyor86 Madcat Ankara’da hangi doktora gidiyorsunuz? Bukadar kanama varsa bence bir doktor değiştirin
deletedmom6295 Madcat 4. haftada başlayan kanamalar lekelenmeler 7. haftada bacaklarımdan akacak kadara döndü. hastanede yatmadım ama sürekli evde istirahat üç güne bir proluton günde 3 defa ağızdan progestanlarla 14. haftaya kadar devam etti. bendeki sebebi rahimdeki poliplerin kanama alanı yaratmasıydı ve keseye çok yakındı. çok şükür 14. haftadan sonra olmadı bebek büyüdükçe kanama alanlarını ve polipleri baskıladı. şimdi 37. haftayı tamamladık 38. haftaya girdik rabbimin izniyle. o süre zarfında tuvalete gitmek kabustu ama çok şükür bitti. sabırlı ve sakin olmak doktorların dediğini yapıp gerisini Allaha bırakmaktan başka seçeneğimiz yok maalesef. bu arada ben de 34 yaşımı bitirmek üzereyim
Madcat NekwaSultan Tıbbi bi sorun yok, zaten kanama nedeni de tam olarak bilinmiyor. Kalbi duran ikiz nedeniyle olabilir ancak kesin biraey soylenemiyor. Bazi hamileler 9 ay kanama yasiyormus:(
reinamm Madcat benim annemde 9 ay kanama yaşayanlardan. İnşallah hiçbir problem çıkmadan sağ salim alırsın kucağına
Madcat Mucizemgeliyor86 doktorlarimdan cok cok memnunum. Kanama sorunu pek cok gebede var. Nedeni bilinemiyor cogunlukla. Tez zamanda atlatmak nasip olur insallah
Rubeyyihal Ben de 12. Haftadayım her 2 hafta da bir oluyor nerdeyse ama leke şeklindeydi bu sefer kanama şeklinde oldu ama sancım yok sizde sancı oluyor mu?
Madcat deletedmom6295 çok teşekkür ederim paylaştığınız için. Evet bebek büyüdükçe sorun azalacak, doğru. Benim kaybolan ikiz için aynı durum söz konusu. Yalnız olmadığımı görmek iyi hissettiriyor. Allah tamamına erdirsin hepimizi.
Mortutku Madcat canım moralini yüksek tut aynısını yaşadım ilk gebeliğimde tüp bebekti ikizdi.Bebeklerden biri 6.haftadan itibaren gelişmedi.Bir hafta sonra kanamam başladı iğne yapıp evde istirahat dediler.Diğer bebeğim sağlıklıydı çok şükür her iki haftada bir kanamam oldu.20.haftama geldiğimde 3cm açılmam vardı ama ben yatıp dinlenmiyordum hep birşey olmaz dendi benimde ilk gebeliğim tecrübesizliğim çoktu.Doktorum 3cm açılmayla bebek durmaz alalım dedi izin vermedik. Ben hep umutluydum.10 gün hastanede yattım sonra eve hastane yatağı kiraladık bir de komşum hemşireydi hiç yerimden kalkmadan yattım evde günde 3 iğne 2 serum aldım her gün 27 haftaya kadar dayandık.Erken doğdu kuzum ama şimdi 4 yaşında çok zeki ve sağlıklı yaşıtlarıyla en ufak bir farkı da yok.içini ferah tut sen inanırsan bebeğin sana tutunur Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz.Sağ Salim bebeğine kavuşursun inşallah bu arada ikinci kez hamileyim ve doğal yollarla hamile kaldım.
Madcat Mortutku moral önemli doğru ama insan zaman zaman umutsuzluğa düşüyor. Sadece venim başıma gelmediğini görmek içime su serpiyor. Teşekkür ediyorum paylaşımınız için. Siz de zor zamanlar geçirmişsiniz. Sağlıkla büyütün inşallah :) Umarım ben de aşarım bu günleri. Kucağımıza almayı nasip etsin Allah. İstirahat ediyorum ben de annem ilgileniyor sağolsun. Sevgiler
Esen Madcat ben tüp bebekle kalmadım ama ilk düşük yaptım sonra hamile olduğunu ogrendigim gibi kanamaların başladı bi kere benimde öyle bacaklarından akti gitti ara ara 18. Haftaya kadar oldu 5.haftadan 18e fitil ve iğne kullandım 2 kerede hastanede yattım bazen doğuma kadar bile olabiliyormuş o kan görme korkusuyla tuvalete gitmek işkence doğuma kadar hep yaşadım. Sonu güzel olsun insallah