Merhaba canım anneler,
16 gün önce 16 Aralıkta spinal sezaryenle doğum yaptım.
Normal ya da sezaryen fark etmez herkesin hikayesi ve tecrübesi kendine özel.
Bende burada çok hikayeler okudum zaman zaman telaşlandım, sezaryenle doğum yapanların nasıl linçlendiğine şahit oldum okuduklarım yüzünden paniklediğim yazılar oldu ama inanın doktorunuza güveniyorsanız burada yazılanların hepsi boş.
Ben ancak şöyle bir temenni de bulunabilirim. Su gibi aksın doğumunuz, sorunsuz sağlıklı huzurlu bir şekilde kavuşun inşallah yavrularınıza 🙏
Benim bebeğim makat geliş olduğu için mecbur sezaryen ile doğum yaptım. Son ana kadar dönmesini bekledik ama kilosundan dolayı dönemedi.
Klasik geceden sonra bişey yemeden sabah hastaneye yatışım yapıldı. Son nst ve tansiyon ölçümleri yapılıp kıyafetlerim giydirildi ve ameliyathaneye alındım. Hemşirelerden anestezi ekibine kadar herkesle gırgır şamata yapa yapa belden iğnem yapıldı hissetmedim bile. Anestezi ekibide doktor kadar önemliymiş bunu öğrenmiş oldum. Bir dakika susmadık hep bir konuşma halindeydik. Karnımda hareket hissediyorum ama acı değil dokunma hisleri vardı sadece sonda takılmış onu bile odaya çıkınca gördüm. 10 dakika geçti geçmedi bebeğimi çıkardılar ilk temastan sonra kızımı temizleyip giydirmek için yan odaya aldılar ve beni dikmeye başladılar. Bu arada konuşma arasında yaptıklarını da anlattılar. En son hep beraber şarkı söylüyorduk ki geçmiş olsun dediler beni odama yolcu ettiler.
Odaya geldikten sonra ebe ve hemşireler gelip karnıma bastırdılar ama öyle dayanılmayacak bir acı değil açıkçası burada okuduklarımdam dolayı bayağı korkmuştum ama hiç korkulacak bir şey yok.
Operasyondan 6 saat sonra falan kalkıp yürüdüm hiç zor olmadı inanın. Sadece başım dönmesin diye aşağı değil karşıya baktım. İlk yürüyüşten sonra saatte bir kalktım yürüdüm bu sayede çok çabuk toparladım.
Doğumdan sonra 3.gün yemek yapmayı özledim diyip mutfağa girdim, evimin işini de kendim yapabildim, çocuğumada bakabildim ve hala bunları rahatlıkla yapabiliyorum.
Tabii ki ağrı sancı oluyor ama dayanılmayacak boyutta değil inanır mısınız 1 tane parol le geçiyor 😂
Sormak istediğiniz soru olursa fırsat buldukça yanıtlarım 🥰