tarcin38 Merhaba gebe bir arkadaşıma 8. Haftasında doktor Levotiron başlamış Tsh değeri 3,30larda benim değerim 3,48 bana birsey demedi, levotiron kullananlar var mı doktor neye göre başladı
NergizGuney tarcin38 merhaba benim de 5 haftalıkken rutin kontrollerimde tsh 4 e yakın çıkmıştı hemen başladık levotiron çünkü bebeğin özellikle ilk 13 haftadaki nörolojik gelişme annenin tiroidlerinden oluyor yani bebeğin buna çok ihtiyacı var. Bana doktorum bu ilacı içmezsem bebeğin zihinsel gelişiminde sorun yaşanabileceğini söylemişti. Gebelik boyunca devamlı kullanacağım. Size önerim başka bir doktor görüşü daha almanız 🙏🏻❤️
yenidenanne34 tarcin38 baska doktora gidin mutlaka hatta direk dahiliyeye gidebilirsiniz kadin dogum bazen dahiliyeye yonlendiriyor bu konuda. Benimde 3.50 çıkmıştı gebelik başından beri euthyrox kullaniyorum
ikra4533 tarcin38 benim de.3.uzeri çıktı.9may levotiron kullandım.2 gebeligim.basladi yine aynı değerlerle şimdi.yine levotron kullanıyorum doğana kadr.dedi aylık.kontrol gidiyrm dahiliyeye
Ask34 Dahiliye doktoruna gidin. 25 mg ilaç başlatır. Endişelenmeyin yüksek değil değeriniz. İlacı sabah aç karnına alırsınız.
Otherozge tarcin38 2.7 yle bana başladılar arkadasım.sen dahiliyeye göründün mü bilmiyorum görünmediysen görün başlar çünkü
Baharoloji tarcin38 ben kullandım 5 gibi bir şeydi iki gebeliğimde 3,5 ta referans aralığın da ama 2,5 istiyoruz demişti benim doktorum zaten yüksek olduğu için kullanmıştım endokrin bölümüne gidin bence usg ile de bakılıyor genel başka değerlere de duruma göre kullan ve ya kullanma diyebilir bir de arada baktırın değişebilir mümkünse sağlık ocağında baktırmayın
nazazra24 tarcin38 canım valla ben 13.haftada tiroidimin yükseldiğini öğrendim dahiliye doktorumdan jinekolog önce kan idrar tahlili falan yapmıştı sonra dahiliyeye yönlendirdi doktorum ilk trimesterda 2,5 altında olmasını isteriz deyip levotiron 25 mg yazmıştı hap almaktan nefret ettiğim için hiç devam edemiyorum ırak takipliyim burda da her ay kontrol ettirme şansım yok o yüzden bıraktım ama tekrar kullanıcam gibi görünüyor 1 kutu yazmıştı başka yazmadı duruma göre yenileyecekti ama türkiyeye dönemediğim için baktırmadık gebelikte çok riskli oluyor yükselince
Sevde11 tarcin38 benim tiroit degerim 4.50 idi doktorum levotiron başladı 25lik her ay kontrole çağırdı doz ayarlamak için, 2 buçuğun altinda olması lazim değer onun için vermiş doktorun
Birannis İlk hamileligimde de 9 ay kullanmıştım bu hamileligimde de 9 ay kullandım tsh bebeğin beyin gelişimi için çok çok önemli ihmal edilmemeli kesinlikle
Basinc tarcin38 kullanman gerekiyor endokrinolojiye gitmelisin kesinlikle 3 sınırda 25 lik kulaniliyor çıkarsa artırıyor benim ikide 100 lük kullanıyorum bu çok önemli bir durumdur bebeğin acisindan
Ucarbabyy tarcin38 benimde öyleydi 75 mg verdi ilacı hemen endokrine hemen gidin bebeğin gelişimi için çok önemli