Esra1260 Bugün doktor randevum vardı bebek olmadan gerekli kontolleri yaptırmak için gitmiştim kan tahlili istemişti sonucuma baktı THS yani tiroidlerim de sorun varmış THS sonucum 8 çıkmış ve guatrim varmış doktor bu şekilde hamile kalma sağlıklı olmaz ve düşer bebek dedi o kadar çok istiyorum ki hayırlı sağlıklı bir evlat neden hep önüme engeller çıkıyor birincisini kaybettim bidaha olursa kaldıramam 😭 gebe kalmadan önce böyle bişey yaşayan varmı ne yaptınız nasıl bir yol izlediniz nasıl düştü bu tiroidiniz sürekli ağlıyorum kendime engel olamıyorum guatr bebekte zeka geriliği yapıyormuş diyorlar ne kadar doğru yardım edin nolur dua edin bana 😭🙏
Selinnnce Esra1260 kotu dusunme cnm benm annemde guatr varmis hemde cok ileri derecede catir catirda dogurmus beni ve kardeslerimi. Sen yapman gerekeni yap ilaclari kullan gerisini dusunup uzulme
Birmelekbirbebekannesi Esra1260 canım üzme kendini sakın yengemin tiroid leri yeni evliyken alındı sürekli ilaç kullanmasına rağmen sıkıntıları vardı dr senin çocuğun olmaz demiş kendiliğinden hamile kaldı dra gitti tekrar demiş sağlıksız olur. Aldırmadı yeğenim 5yaşında gayet sağlıklı hatta üstün zekalı. Bide şimdi 8aylık bi yeğenim daha var kaza kurşunu 🤭 ilaç vermiştir muhakkak kullan ve Allah'a emanet et.
Denizkum Esra1260 canım endişelenme bu şekilde olup hamile olan bir çok kişi var onun tedavisi var ilacı var iyiyki gidip kontrollerini olmuşsun önlemini alıp hamile kalırsan çok daha sağlıklı olucak benim Kuzenim iki çocuğunu bu şekilde dünyaya getirdi hamileliği boyunca onun bir ilacı var onu kullandı çaresiz bir durum değil rahat ol endokrinden randevu al o seni yönlendirecektir sağlıklı günler dilerim
Kaderyunus Esra1260 Bu kadar üzülmenizi gerektirecek bi durum yok çağımızın hastalığı şuan yoldan 10 hamile cevirsen 6 tanesinin TSH yüksek 👍 benimde 5 ti hamile kalmadan önce ilacımı düzenli kullandım ertesi ay normal değere geldi. Herhangi bi dahiliye veya endokrinoloji doktoruna görünürsen ilacını düzenler her ay kontrol ettirirsin
Filizbircan Bende de guatr var endokrine gidip ilaç kullanabilirsin. Kusura bakmada doktor seni bozup atmış öyle bir dünya yok hamile kalamazsın falan filan git ilaç kullan sonra Gayette hamile kalabilirsiniz. Bendede guatr var şuan 22 haftalık hamileyim bebeğimde gayet sağlıklı.
Hanus Filizbircan Hamile kalamazsın dememiş ki. Bu şekilde hamile kalırsan bebeğin düşme riski var demiş.
Happinessoon Esra1260 canım afedersin ama doktorun gerizekalı falan mı acaba bende 4 haftalık gebe iken yaptırmıştım tsh testi 7.9 çıkmıştı ilaca başladım şuanda 36 haftalık gebeyim şükürler olsun bi problem yok başından beri ilaç kullanıyorum bu kadar yani sağlıklı hamile kalamazsın ne demek bide doktor olup moral verecek töbe ya
Hllhlt Canım benimde amcamın kızının troidlerinde sorun vardı hamile kaldı ve dogurdu bebiş sağlıklı tek doktorla kalma derim hemen kendini üzme
Esra1260 Denizkum Bussra Kaderyunus Sağolun kızlar Allah razı olsun elimde değil kendimi tutamıyorum sürekli ağlama modundayım inşallah düzelir de bir evlat sahibi olurum😭🙏
Bussra Üzülecek birşey yok. Yıpratma kendini canım. İlaçla düşebilen bi değer. Benim de yüksek tiroidim. İlaç kullanıyorum hamileliğimi öğrendiğimden beri. Düzenli kullanırsan ilacını kisa zamanda düzene girer değerlerin. Rabbim en hayırlı zamanda bi evlat nasip etsin inşallah 😊😊
Busravezeytin Canım senin yaşadığının aynısını yaşadım hatta bu kadar olur ilk baktırdığımda 8di. İki yıl önemsemedim çocuk düşünmediğimden dolayı. Sonra istemeye başladım.Her doktor bana bu şekilde hamile kalma dedi çok ağladım. Ama endokrin uzmanına gittim ve 2 ayda düzeldi. İlaç kullanmaya başlayınca emin ol kalabilirsin çünkü hemen düzeliyor. Ben bu şekilde hamile kaldım. Yani rahatlıkla diyorum ki hiç canını sıkma çabuk düzeliyor. Öyle hamile kalıp kan tahlilinde o sonucu hamileyken gören bile var. Onları bile düzeltiyorlar öyle düşün. O yüzden hiç dert etme. He bir de ayrıca kesinlikle güvendiğin bi özelde de yap testi. Sağlık ocaklarında hep yüksek çıkıyor. Ya da endokrin uzmanının hastanesinde yaptır. Sağlık ocağındaki sonucuna güvenme. Bunlar uzun sürede emin olduğum deneyimlerim 😊
Esra1260 Busravezeytin canım sağlık ocağında yaptırdım yüksek çıktı doktorum sağlık ocağına güvenmiyorum normal hastanede yaptır dedi birde oradan gelecek sonuca bakalım ona göre yol izleyelim dedi yarın hastaneye gidip yaptırıcam tekrardan
Ssshhh Esra1260 canım kendini bu kadar yıpratma benimde guatrm varmış ben bilmiyorumdum ama hamile kaldım hemde 9. Haftamda test yaptım 19.20 çıktı çok yüksek veren Allah veriyor tedaviside çok basit zaten eutrox veya levotiron adlı ilaç veriyor doktor düzeliyor bir ay içinde
Balbadem Hayır bu bir sorun değil ilacını kullanıp uygun değer aralığında tiroidi tutabilirsin. Hipo ve haşimato hastasıyım. 38 haftalığız çok şükür sorun olmadı. Lütfen kendini boş yere üzme, tedavisi var. Bana da demişlerdi, hatta başka otoimmün hastalıklarımda mevcut pcos, kronik ürtiker ve anjiyoödem gibi bağışıklık sistemini etkileyen.. çok şükür bir sorun olmadı, sende de olmaz Allah ın izniyle canım benim...
Esra1260 Balbadem ZekiyeDemirhanzer yazdıklarınızı okudukça içime mutluluk geliyor insan başına böyle bişey geldimi sadece kendinin başına geldi herkes sağlıklı normal gebelik geçiriyor sanıyor Allah yardımcımız olsun inşallah 🙏
Ozlemsvr Balbadem 6 senedir bende hasimatoyim bu hasimatonun ayrımını bir türlü yapamadım. Siz biliyor musunuz?
ZekiyeDemirhanzer Canım çok geçmiş olsun bende de büyük ebatlarda nodüller var ama hiç bir sorun yaratmadı şuana kadar çok şükür 🙏🏻 37+4 haftalık gebeyim izmir de oturuyorsan Ahmet kılyar diye bir dr var benimde hamileliğin başında çok başka sorunlarım vardı baya iyi bir dr mutlaka tavsiye ederim aynı zamanda endokrine de gitmen lazım ilaç vs ile olabiliyor bir git danış sonuçların İLE derim
Busravezeytin Esra1260 dediğim gibi işte canım sağlık ocağına güvenme sonuç çok farklı çıkıyor içini ferah tut :)
Migrenligebe Esra1260 bende tiroid yoktu ama hamilelikte cikti, ilac kullaninca duzeldi, ama ilac kullanmaya devam etmem gerekiyormus. İlacla senin de duzelir nasipse, hic kafana takma. 3,70’lerden 1’lere dustu benim 1 ayda.
Bebegim19 Hiç üzülme doktorunu değiştir benim ablamda troid hastası tehlikelisi üstelik 2 tane cocuk doğurdu sapasağlam maşallah morelini yuksek tut doktor ilac verirse duzenli iç gerisi rabbimden uzulme sakın