Merhaba arkadaşlar ben Etlik Şehir Hastanesinde dün doğum yaptım ve öncesinde merak ettiğim şey çok vardı. Bu doğum hikayelerini okurdum merakımı gidermek için. Şimdi ben kendi hikayemi anlatıcam. Belki merak edenler olur. Elimden geldiğince sorularınıza da cevap vericem.
40+6 olmuştum artık sancılarım başlamadı ve doktorum süremiz dolduğu için yatış verdi. 3 gibi hastaneye yatışım yapıldı. Açıklığıma baktılar bebeğimin biraz iri olduğunu söylediler( oyaski 3500 doğdu gayet normal kilodaymış)2 cm açıklık vardı. Daha sonra beni odaya aldılar tek kişilik odaydı ve içinde banyosu herşeyi vardı. Burda sancı çektiğim süre boyunca annem ve eşim yanımda oldular. Bütün çalışanlar genç ve yeni atanmış muhtemelen. Pek tecrübeli olduklarını söyleyemem. Ama nazik olmaya çalıştılar. Saat 6 gbi 3 cm açıklık oldu alttan fitil verdiler sancılarım artması için. Fitil bir saatte etkisini göstermeye başladı acayip derecede sancılarım başladı. Hiç durmadan sancı çektim. 8 gibi suni sancı verip suyumu patlattılar. Açıklığım hala aynıydı 4 cmdi. Saatler ilerledikçe sancım çok arttı. Sık sık gelip alttan baktılar. Benim için en zoru buydu. Açıkçası derin nefes alıp kendinizi bırakmazsanız çok zor oluyor. Açılmalar arttıkça az acı oluyordu. Suyum patlayınca sancılar çok arttı. 6 cm açıklık ve dkkada bir sancım vardı saat 2 de Duşa girmem için hazırlamaya başladılar. Ben çok yoğun büyük abdestimin olduğunu söyledim baktılar ve açılmam çok artmış bebeğin başı geliyormuş meğer kaka değilmiş. Hemen bulunduğumuz odayı doğum odasına çevirip annemi ve eşimi çıkardılar. Ikınmamı söylediler ve 10 dk içinde bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. Sormak istediğiniz birşey varsa yazın anlatayım :)