Acemiiiii Evet arkadaşlar ben de elendim artık sezaryen tarihi aldım. Normal doğumu çok istiyordum ama muayeneden sonra buna cesaretim komple kalmadı. İçim biraz buruk…
Ceyda Acemiiiii ben ilk doğumumda çatı muayenesinde dar olduğunu normal doğuma uygun olmadığını ama bebeğimin 2600 gram olduğunu küçük olduğu için sadece bu bebeği doğurabilirsin dendi. Ve sancım olmamasına rağmen beni suni sancıyla doğuma aldılar meğer bebek 3 kiloymuş yapamadım suni sancının acısını ve bebeğimin kalp ritminde düşüş olunca ( kanalda kaldı) acil sezeryana alındım yani hem normal hem sezeryan yapmış gibi oldum. İkisini de yaşamış biri olarak söylüyorum 10 tane de çocuğum olsa sezeryandan asla vazgeçmicem 6 yıl önce oldum sezeryan normal yapabilirim ama asla yapmam çünkü sezeryan benim için hiç zor bişey değildi kendine iyi bak yarana temiz bak 7 gün bile sürmeden ayaklanmıştım hatta 3 gün sonra doktorum karın etin sarkamasın ameliyatın üzerine dik birleşsin diye dikişlerim korse taktırdı ben korseyi kullanmaya başlayınca oturup kalkmam bile kolaylaştı sanki normal doğum yapmışım gibi
Acemiiiii Ceren_0660 özele gidiyorum evet. Muayenede kendimi kastım sanırım. Doktor da sezaryende ısrar etmedi aslında ama ben korktum
Acemiiiii Melike_4949 çok müsait değilmiş ama ben çok kasınca kendimi doktor sezaryen ihtimalini hatırlattı. Israr etmedi illaki sezaryen ol demedi ama ben korktum
Melike_4949 Acemiiiii bende kastım ilk alttan muayene de sonra 4 gün yattım hastenede o zamanda baktılar normal doğum yapicam pazartesi inşallah devlet hastanesi hemen sezeryan yapmiyor
Acemiiiii Ceyda ben de normali çok isterdim ama doktor çok diretenler hem kendine hem bebeğine zarar veriyor dedi. Aşağı yukarı doktor da anlıyor kimin neyi daha iyi yapacağını🥹 ben gerçekten çok diretmek istemedim çünkü kendimi kasan biriyim ve bu da bebeği ittirmeyi engelliyormuş. Açıklık muayeneleri falan daha da gözümü korkutunca vazgeçtim. Herkes hakkında hayırlı olanı yaşar inşallah
Aylasss97 Kızlar çatı muayene o kadar da korkutucu bişey değil nefes verip 15 saniye sürüyor ben iki defa oldum ilki evet çok hoş bir duyu değil 2 simde hiç canım acımadı bile , saldım rahatladım
Acemiiiii Aylasss97 korkulacak bir şey değil ama inanın kişiye göre değişiyor bence. Ben de kendimi rahat bırakmaya çalıştım ama sandığım kadar kolay gelmedi o an. Sakin olmaya ve nefes almaya odaklansam bile o kasıntıya engel olamadım
Aylasss97 Acemiiiii tamamen kişiye bağlı o an , tabiki doktora da , ama öyle abartılacak kadar kolunu komple sokmuyorlar bazıları öyle yazıp korkutuyor .. iki parmak sokup bakıyor doktor
Acemiiiii Aylasss97 ay evet o kadar korkutan varsa gerçekten öyle değil yani. Ama şunu da hatırlatıyor doktor. Bu muayenede rahat olan doğumda da biraz daha kolay geçiriyor. Bir de açıklık için de sürekli böyle muayene olacaksın normal istiyorsan diye baştan söylüyor her şeyi. Bebek de biraz iri olunca kesik ihtimalini de hatırlattı. Aslında her şeyi söyleyip kararı sana bırakıyor