Kızlar çoğu kişi merak etmiş anlatayım dedim. öncelikle herkesin acı eşiği farklı benim ailemden normal doğum yaptığımı duyan şaşırıp hayret ediyor o derece nazlıyımdır, ama hastane çalışanlarına göre kolay bir doğum olmuş öyle olduğunu söylediler ve açılmalarım hızlı ilerlemiş. 36+1de normal muayeneye gittiğimde düzenli sancılarım ve 1 cm açıklığım vardı doktorum en azından 1 hafta daha dursun prematüre olmasın dedi sancıları durdurmak için iğne yapıldı her ihtimale karşı da ciğer geliştirici iğne yapıldı. 37+1de yani pazartesi günü doktorum %100 yatış olacak gözüyle bakmıştı ki sabah uyandığımda nişanım da gelmişti zaten. Nst de yine düzenli sancılarım çıkmıştı ve açılmam 3 cm olmuştu yatışım yapıldı. Bebeğim doğum kanalına giremediği için sancılar en çok belime vurdu benim ve adet olacakmış gibi ağrılarım oluyordu. Belim çok ağrıdığı için yatmak istemiyordum sürekli kalkmak istiyordum Meryem Ana otunu suya koyduk ve pilates topunda zıpladım sürekli, ayakta belimde çember varmış gibi hareketler edince biraz rahatlıyordum. 1 saat sonra kontole geldiler açılmamda ilerleme olmamıştı ama sancılarım çıkıyordu süreci hızlandırmak için suyumu patlattılar ve suni sancı verdiler bebeğimin kanala inmesi lazımdı çünkü işte asıl olay o zaman başladı 😅😅 nstye bağlanmak için bi süre yatmam gerekiyordu ama ben yatamıyordum sancılarımdan dolayı artık nolur beni kaldırın diye ağlayıp yalvarmaya başlamıştım biraz sonra kalkmama izin verdiler pilates topunun üstünde belimi çevirmemi ve sancı geldiğinde zıplamamı istediler ben bunları yerine getirdim ama nafile bebek hâlâ kanala inmiyor. 1 saat sonra tekrar açılma kontrolü yapıldı 5 cm olduğunu söylediler ve tekrar suni sancı verdiler o an gerçekten pes etmeye başlamıştım beni sezaryene alın falan demeye başladım yatmayan ben yatıp uyumak istemiştim tam yatağa girdim hemşire geldi sen yatmak istemiyordun hayırdır ne oldu dedi hatta 😅😅😅 açılma var mı diye muayene olmam gerektiğini söyledi muayeneleri doğumhanede yapıyorlar bu arada ve benim açılmam 8 cm olmuş doktorum daha seni odana göndermiyorum doğumhaneye alıyorum sana güveniyorum yaparsın dedi çıktı gitti tepki bile veremedim o an. Ebe geldi yine bi iğne yaptı bilmiyorum ama kesin suni sancıydı yine yerimde asla duramıyorum çatalda kaldım tek başıma bana yardım edin nolur diye bağırdığımı hatırlıyorum o arası yok baktım beni indiriyorlar diğer doğumhane de doğuracaksın diye gittim yattım bana sancın geldikçe ıkın dediler ama o an inanın ne gebe okulunda öğrendiğim bilgiler vardı ne de okuduğum kitaplar nasıl ıkıncam hatırlamıyorum dedim kabızsın ve büyük tuvaletini yapıyormuşsun gibi düşün dediler bak sancın geliyor şimdi dedi ıkındım ama kendimi sıkmışım kendini sıkma nefes almıyorsun diye bağırdı doktorum o ara sancı geldiği için ben tekrar ıkındım ama sanırım kendimi salmışım ki çenemi göğsüme yaklaştıracak şekilde kaldırıp burnuma hava taktılar ben sonra tekrar ıkındım bu arada bana söylenenleri asla duymuyorum bebeğimin çıktığını hissettim bi rahatladım sonrası yine yok. kucağımda bi sıcaklık ağlama sesi hilal bak oğlun geldi diye uyandırdılar kafamı kaldırıp bakıp dokununca biraz kendime geldim ağlamaya başladım o anı gerçekten tarif edecek bir şey bulamıyorum 🥹 sonra aldılar bebeğimi kucağımdan hazırlamak için plesentayı falan çıkarıyorlar ama yok ben iptal kafamı çevirip bebeğimi izlemeye başladım. Doğum esnasında kendimi kaybettiğim için ıkınmamam gereken bir zamanda ıkınmışım ondan dolayı dikişlerim var, dikişlerim atılırken de artık kendimi kasmaya baslamıştım gerçekten aşı eşiğim daha da düşüp çok yorulmuştum artık. Doğumhanedeki herkese gerçekten istemeden de olsa zorluk çıkardım başka doktor olsa sezaryene alırdı beni 😅😅😅 bunlara rağmen o güne geri dönsen yine normal ister miydin diye sorarsanız evet isterdim, sezaryen olanlara göre doğum sonrası çok daha iyiydim. Rabbim hepinizin yardımcısı olsun, hepinizin de çok kolay doğumları olsun inşallah sağlıkla gelsinler bütün bebişler ❤️🫶🍀