ayanarta1 sl_bcx bende bişey olmaz okunur Allah’a emanet ederiz diye düşünüyordum ama bir hadis varya mutlu haberi sesli ilan etmeyin hasetin uykusu hafiftir diye inanın iyi görünen insanları bile içinden ne geçiriyor bilemeyiz ben herkese ilan ettim kürtaj oldum alakası yoktur tabi herşey nasip ama bazı şeyleri saklamak gerek en azından bilenleri en aza indirgeyin mesela annem ağzını tutamaz ona bile söylemedim herkese söylüyor diye ama sevdiğim arkadaşlarıma söyledim
Seyma-10 Anneme babama yakın çevreme öğrenir öğrenmez söyledim diğerlerinde denk geldikçe belli oldukça söylerim saklamak bana gereksiz geliyor herkesin yaşadığı bi durum Allah nasip ettikçe o yüzden nazara gelicek bişey olduğunu düşünmüyorum
O1234 Biz kalp atışını bekledik görünce söyledik 6+3ken olacak olan varsa söylemesende oluyor ben sakınan göze çöp batar kafasındayım ailelere söyledik birkaç arkadaşımıza söyledik atımız ilerledikçe zaten kulaktan kulağa duyulur sadece hemen herkese yaymak istemiyorsanız ailenize bunu söyleyin herkese söylemeyin diye
turkan403 sl_bcx benm kaynanama sorarlar oda yokk nerde daha uşakları yok der 🤣🤣🤣 doğurana kadar saklar vala nrdeyse ama eşinin ailesine söyle tabi kendi ailene onlar da eminim 3ay saklar
tugbadurmaz34 sl_bcx valla şöyle söyleyeyim en basitinden dışarı da işimiz olunca bile basen 1-2 saat yürüdüğümüz oluyor bir sıkıntı olmuyor ama günde en fazla 30 dakika yürüyüş sağlıklı kalmak için gayet yeterli bence gebelik yürüyüş yapmamaya engel değil
Limonis Aile kısmına 2-3.ay bazı akrabalara hala söylemedim 🤣 6. Ayın içindeyim. 7. Ayda söylerim herhalde diğer kesime.Etrafta haset fesat kıskanç ve kötü niyetli insanlar olunca her şeyim hemen duyulsun istemiyorum. Mantık olarak hamile olduğum haberi çok da önemli değil bir şey katmayacak kimseye o yüzden çok yakınların duyması yeter. Benim için de öyle uzak olduklarımın ha 8. Ayda duymuşum hamilelik haberini ha 1. Ayda benim için bi önemi olmaz alınıp gücenmenm de. Allah herkesi yuvasında çocuğuyla mutlu etsin der geçerim. Tavsiyem çok erkenden duyurmamak yakın çevre dışına 🧚🏻♀️
sl_bcx Limonis mesela anne baba halalar teyzeler dayılar kuzenler olabilir mi yoksa sadece anne baba mı olmalı 🫣
Limonis sl_bcx anne babalara kimseye söylemeyin daha minik dedik, diğerlerine de bebiş büyüyünce olan riskleri kalkınca tek tek söyledim teyzemlere söylerken dedim sadece siz biliyorsunuz kimseye söylemeyin onlar da söylemedi. Boş boğaz olup ağzı cıvık olanlara söylemedim hemen
Hulo2105 sl_bcx biz daha ailemize söylemedik. 2 tane arkadaşımız var onlar biliyor sadece o da çok güvendiklerimiz söyleyecek kimseleri yok. Yılbaşında ailemize söyliycez 6+4 olacak o güne. Ama bende kayınpederimden korkuyorum biraz boş boğaz hava atmak için der diye endişeliyim. Diğer herkese de 12. Haftada falan söylemeyi düşünüyoruz. Eşim inanmıyor ama ben nazara çok inanıyorum. İyi niyetli sandıklarımızın içini bilemiyoruz maalesef.
sl_bcx Hulo2105 çok haklısın bende bundan çok korkuyorum bende eşimin ablası ve teyzesiyle iyi değilim mesela onlardan korkuyorum bende nazar ederler diye ablası bi nebze belki sevinir de teyzesi bence nazar eder gibi bilmiyorum zamanında ayrılmamızı istiyordu beni kocamdan kıskanır gibi davranıyordu
Hulo2105 sl_bcx valla dua edicez canım napalım gözü olanın gözü çıksın. Sürekli nazar duası oku nas felak oku❤️
sl_bcx Hulo2105 her gece 7 ayet’el kürsi 7 fatiha 3 felak 3 nas 3 ihlas 10 salavat 21 besmele 7 kez de Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim. Bunları okuyorum karnımı okşayarak bi arkadaşımın önerisi 🥰
MorKelebek54 sl_bcx nazar her ayda degebelir. İlk 3 ay cok onemli denir cunku o ilk 3 ayda benek insan hakine tam gelir ondan once dusuk riski daha yuksek oluyo ondan buyuk ihtimalle nazari karistiruolar ama nazar degmeyio dde Alkah kirusun düşuk riski olabilir. Herseyi nazara baglamamak gerek. Ben 8. Hadtada kalp atisini duyduk o zaman ailelere soyledik. Cevremize de yani ese dosta da osellikle aramadik intagramda duyurduk cinsieti ogrencegimiz gun 14+4 deydik o zaman bence de istersen bekle herkeze duyurmak icin ama ailene kalp atisini duydugunuzda diyebilirsiniz☺️☺️
sl_bcx Limonis iste ailelere söyleriz örnek anne baba ama onların da etrafa söylemeyeceğinin garantisi yok bence çünkü söylemeyin deriz heyecanla derler atıyorum birine derler sana dicem ama gelinle oğlan duymasın veya kızla damat duymasın size dediğimi derler belki de söyleyecekler o yüzden korkuyorum açıkçası ya
annelik_4 sl_bcx kan sonuçlarımi almaya kaynanam ve kayinpderimle gittim eşim çalışıyordu o gün ve kaynanam öğrenir öğrenmez sağolsun annemlere ablamlara hemen söyledi biz eşimle 3 ay kimselere soylemeyiz demiştik ama akrabalar 3.ayda öğrendi oda çok bulantım vardı kayinvalidemler köyde oturuyorlar 3 ay boyunca eşimle köye gitmedik herkes neden gelinin gelmiyor köye demişlerdi kaynanamda söylemişti niye olduğunu öyle böyle 4.5 aylık olduk çok şükür☺️
MorKelebek54 sl_bcx ailelerinizi sen daha iyi biliyosum kuzum eger dicek insanlarsa deme 3 ay bitince de ya da daha fazla bekle oyle soyle. Sen bilirsin ama dayanabilcek misin ya ben dayanamazsim aykarca beklemeyi. Biz ilk 5 haftslikken gittik 8. Haftada kalp atisini duyduk o ayksam soyledik ama o 8. Hafta bi gelmek bilmemisti cmhefkeze duyursaim geliyodu valla benim eger dayanirim diuisan deme kuuzm