Halidee Kızlar 8+4 hamileyim. üstteki yüksek çıkan sağlık ocağında verdiğim tsh değeri. Doktoruma attım yüksek çıkmış ama sağlık ocağında bekletildiği için olabilir hastanede ver dedi. Diğer alttaki sonuçta yeni yaptırdığım. Doktoruma attım dahiliyeye randevu al dedi. Sonuç yüksek mi yani dedim. Henüz bir şey yazmadı. Çok yüksek bir değer mi anlamadım. Hamilelikte yükseliyor çokta önemli değil diyorlar. bu şekilde olan var mı? Size bir tedavi uygulandı mı? Diğer kan değerlerim normal sadece bu yüksek. Serbest t3 t4 lerde normal
umrumdadegil Halidee canım yüksek çıkmış gebelikte 2.5 ve altı olması gerekiyor dahiliyeye git ilaç kullanman gerekecek ama korkma ilacını düzenli kullan düşecektir ayda bir de kan verip takip edeceksin
tugbadurmaz34 Halidee evet sağlık ocağında kan beklediği için yüksek çıkıyor doktorumda aynısını söyledi çünkü aynı gün ili yerde de verdim sağlık ocağında 7,5 çıktı hastane de 4.99 diğer kan değeriniz de gebelik için normal değil gebelik olmazsa evet normal ama gebelikte ki referans aralığı farklı oluyor en yüksek 2,5-3 olması lazım dedi doktorum 3 ayda 5 ten 3 e düştü şimde de 1,5 larda ama yine de ilaca devam çünkü ilerleyen zamanlar da çok yükselecek şimdi ne kadar düşerse o kadar iyi dedi doktorum doğuma kadar kullanılıyor ilaç
Zeze03 Halidee canım epey yüksek duruyor mutlaka bir dahileyeye git ilaca hemen başla benim de şu an 3.36 falan ilaç kullanıyorum hergun sabah düzenli ilk gebeligimde yoktu bunda var levotiron diye bir ilacin haftanın 6 günü 0.25 mg ve haftada birgün 0.50 mg olanını içiyorum aynı ilacın mutlaka iç icmezsen sıkıntı olur birde sabah kalkar kalmaz aç karnına iç hemen ardından yemek yeme hatta 1.5-2 saat sonra yap kahvaltıyı
RM0 Canım benim 5 lerdeydi ilk aylarımda sonra troid ilacı levitron kullanmaya başladım zaten sende gidince başlatır doktorun 50 mg olanı kullanıyorum. Sabahları aç karnına kahvaltıdan 30 dk önce hiç bir zararı yok asıl kullanmazsan zararı var 7. Ayıma giricem hala kullanıyorum doktorum doğuma kadar da devam dedi endokrin doktoruna gitmeni öneririm dahiliyeden çok o ilgileniyor ve bilgisi fazla asla korkma ilacını kullan
Concordia Hastaneninki normal sinirlarda da, hamilelikte 2,5 alti istiyorlarmis tsh degerini, dahiliye belki ilac baslatir minik dozlu. Ben de oncesinde ilac kullaniyordum, doz yukseltilmisti 2.5 alti olsun diye. Ilac zaten tiroid hormonu basit bisey
Nssyclk Hamilelikte 2,5’in altında olması gerekiyor. Benim iki gebeliğimde de 5 civarıydı. Hamilelik boyunca ilaç kullandım. Her ay kan verip doz ayarlaması yapmalı doktorunuz.
Hatice--- Halidee bende de var bu sıkıntıdan bu gün şeker yüklemesi yapılırken ona baktı doktor 6 aralıkta 2.24 tu gene yükselmiş 4 e varmış ilaç alacağım hemen düşüyor ama sürekli kullanmak lazım
Serendipity16 Halidee aynısını yaşadım ilaç kullanıyorum ben 11 gün önce hastanede kanıma bakmışlardı tsh 1.5 çıkmıştı geçen cuma sağlık ocağında verdim 3.6 çıkmış yani ilaç kullanmama rağmen yüksek çıktı sağlık ocağında sanırım yüksek çıkıyor böyle güvenemedim
Halidee Serendipity16 evet canım ben endokrin doktoru sağlık ocağında ki sonucum için referans değerleri farklı olabilir cihazın kalibrasyon hatası olabilir dedi. Ama hastane de verdiğim değer de yüksekmiş. 50 mg la tiroid ilacına başladım 1 ay sonra tekrar kan verip sonuçlarıma bakıcaz
Serendipity16 Halidee evet hastanedeki değerinizde yüksek düzenli kullanın inşallah hemen düşer ben 1 senedir kullanıyorum arada böyle oynamalar oluyor
Sabrusebat Benim 3 ve 6. aylar arasi ilaç dozunu sürekli her ay artirmamiza rağmen yüksek çıkmıştı ne kadar üzülüp ağladım yiprattim kendimi, sonra takip eden doktor önemli olan t3 T4 çocuk onları kullanıyor, bir de ilk 10-12 hafta daha önemli o haftalarda normalmiş telaş etmeyin dedi biraz rahatladım.
Serendipity16 Bbk88 merhaba evet normal hamilelik boyunca bi düşüyor bi yükseliyor özellikle son aylarda yükseliyor zaten
Nssyclk Bbk88 ben hamile kalmadan önce biraz yüksekti ama hamilelikte 2.5’in altında olması gerekiyor. Hemen ilaca başladım o yüzden.
Bbk88 Nssyclk canım benim 2.95 cikti doktor dedi hamile.kalmanda sıkıntı yok bu tsh la dedi hamile.kalinca mi 2.50 ye indircekler zaten hamile kalınca 1 ayda 1 kontrl dedi