TulinMasalAda
Kızlar ben de hikayemi anlatayım bakalım. Benim mucizem de sizlerde anı kalsın. 9 Aralık gecesi yataga yatınca başladı ufak ufak sancılar. Ama konduramiyorum da. hani doğum sancısı olsa bilirim herhalde falan diyorum.( 5. Dogumum sanki nereden bileceksem😃) ama ağrı baya tatlı bir adet sancısı gibi. Yalancidir diyip uyumaya çalışıyorum. Bir de 4 dk da bir gelince böyle başlamaz herhalde 4 dk da bir olur mu diyorum. Neyse sabaha karşı tuvalete gidince bir de baktım ki nişan denen malum sevimli sıvı külodumdan el sallıyor🤗🤗. Aha dedim doguruyorum. Ama ses etmek yok. Ya dogurmuyorsam🙄 sabah zaten randevumuz var. Kayınvalidem bende ona da caktirmiyorum. Neyse çıktık eşimle yola. Arabada zaten tüm eşyalar. Yolda dedim sen bugün ise gidemezsin kızın gelecek galiba. Bakistik birbirimize gözlerimiz doldu.
Hastaneye geldik. Hemen nstye girdim. Çekilin doguruyorum modundayim. Bir de ne görelim nst de evet 4 dk bir sancı gözüküyor ama değerler 30-40. Haydaaaa. Yine dogurmuyorum dedim. Doktorum ultrasonla baktı. Doğum çok yakın kafası kanalda iyice, gel hadi vajinal bakalım dedi. Hoppa çatala. Muayene sırasında yüzüme anlamlı bir bakış.. hadi bakalım 3 cm açılma kasılmalar başlamış bugün doguruyorsun dedi. Suyunu acicam ki doğum hizlansin dedi. Başımla gözümle dedim. Şişten hallice bi aletle girişti veeeee o da ne! Minnoşum kakasını yapmış. Adı kondu hemen mekonyumlu bebek😀 tüm hastane sürecinde böyle çağırıldık. Korkma sezaryen sebebi değil. Çok yeni yapmış dedi. Çünkü doktorum benim nasıl bir normal doğum isteğim olduğunu biliyor. Ağrı kesici dahi olmaksızın tamamen doğal bir doğum yapacaktım. Hemen yatisini yap ben gelicem dedi. Odama geçtim ve sancılar bir vuruyor ki anam o da ne uçuyorum sanki. Ama nefesle karşılıyorum. Pilates topunun üstündeyim. Ve dayanabiliyorum. Bu arada sancim 3 dk da bir geliyor. Nst ye bir bağladılar 120-130 sancı gösteriyor. Doktorum geldi alttan baktı. Açılma 7 cm e yakın dedi. Bir saate dogumhaneye alicam derken gözü nst ye ilişti. Kuzusumun kalp atışları ben sancilanirken düşmeye başlamış. Bana bir bakışı vardı ki doktorumun tarif edemem. Tülin bunu sana yapmayı asla istemem ama sezaryene alıyorum seni hemen dedi. Ne nasıl derken hoooop doğumhane yerine ameliyathaneye😞😞
Sonra dünyam değişti. 3.400 Gr 50 cm kakali bir kız geldi dünyaya. Herşeyiyle çok sağlıklı. Ama sezaryen işini bile isteye ortada sorun yokken yaptıran anne ve anne adaylarını hala anlamıyorum. Bugün 9.gun ve inanın hâlâ sancılarım var. Gaz sancısı çekiyorum. Ne yaptıysam geçmedi. Ama olsun hayırlısı böyleymiş. Sütüm hemen geldi( zaten hamileligimin 20. Haftasında gelmeye başladı) uzun uzun yazdım. Ben okumayı seviyordum. Sorularınız olursa seve seve yanıtlarım. Eğer İzmir li gebeler hastane & Dr tavsiyesi isterseniz Kent hastanesi Orçun Sezer diyebilirim. Canım doktorum hakkını ödeyemem. Bir de tüm hamile arkadaşlarım "Ina May in doğuma hazırlık rehberi"isimli kitabını mutlaka okuyun. Normal doğum yapmak isteyeceksiniz. Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum. Haaaa bu arada memişlerinize iyi bakın. 7. Ayda kremlemeye başlayın. Mutlaka kapak alın. bir de depend hayat kurtarıyor. Tek bir çamaşırım kan olmadı. Çok yazdım demi😜 byee.
SevilCoskun
Çok güzel yazmişsiniz bayildim👍 sağlikla anali babali büyütmeyi nasip etsin rabbim💐 darısı başımıza inşallah 🙏🙏
Seydanur
Sen cok tatli bir annesin okurken hem duygulandim hem guldum :) rabbim bebisini sana bagislasin..insallah agri sizinda hemen gecer :)