Bahar_mete Epilepsi hastasıyım, bizde folik asit doğum sonuna kadar zorunlu. Planlı olması gerekiyor ve folik asit kullanımına 3 ay önceden başlıyoruz. Ve genelde folbiol veriyorlar buda yüksek dozlu. Şimdi daha bekarken doktorlar planlı olmasının öneminden ve folik asit kullanımından bana bahsettiler hep. Velhasıl sürecimiz başladı. 7 aylık olduk şuan folik asit destekli demir ilacı kullanıyorum (gerçi çoğu ilaç böyleymiş) bunu bilen kuzenimin eşi bana folik asitin fazla kullanımı ile ilgili video atmış. Cocuklar çok yaramaz oluyormuş falan. Bende sinirlendim napabilirim ki. Bu folik asit ve belli vitaminler epilepsi ilaçlarını destekliyor. Hamilelikte ne yazık ki kullandığımız ilaçlar yetersiz gelmeye başlıyor buda nöbet eğilimini arttırıyor. Bu yüzden nöroloji doktorları folit asit kullanımının üzerinde duruyorlar. Kadin dogumcuların bazıları yeterli diyip kesmek istiyor. Aslında iki uzmanlık alanında bu konuda tartışmalar var. Bende hep nöroloji doktorunu dinliyorum. Ayni hastanedeler. Ne zaman bebek için kontrole gitsem bilgi veriyorum nöroloji doktoruma. Nöbet geçirmemek benim ilk gayem. Daha tehlikeli özellikle bu aylarda. Neyse bende ona mesaj attım “kullanmak zorundayım biliyorsun” diye. Cevap vermedi. Yapmayın yani bile bile de deşip durmayın bizi. (Folik asit ile ilgili videoyu dalga konusu yapıp paylaşmışlar. Bu benim moralimi bozdu)