User22 ben şöyle düşünüyorum. Çocuğu tek başıma yapmadım. Ayrıca gebelik ve doğum acısını ben çekiyorum, yaralarını ben çekiyorum. Ona bana destek olmak kalıyor. Zayıf kalıp yanimda destekcim olmaması bana göre hakkettigim değeri vermemesinden kaynaklanıyor. Sadece doğumda değil sancı cekerden de yanımda olmalı, sancı anında oksitosin hormunun salgılanmasına en birinci etken eştir. Doğumu gerçekleştiren hormon bilirsiniz, rahatlama zevk hormunudur. Onun oksamasi öpmesi konusmasi sarılması bakmasi masaj yapması vs vs hepsi kadının süreci daha kolay atlatmasina yardımcı oluyor. Ayrıca dogum esnasında yanınızda olup bebeğin ilk çıkışına şahit olması onun babaligini artırıyor bilimin bu şekilde açıklaması var.
Ve de doğum esnasında arkanızda duruyor zaten, o bölge çok aşağı kalıyor gözükmüyor bile ve örtüler de var…
Ha bayılan bilmem ne yapan da bilmiyorum olabilir dayanamayan olabilir ama buda güzel bsy bakmaya dayanamadim sen nasıl dayandin gibi empati kurduruyor adama bence.
Cinsellikten bu sebeple soğuyan çok nadir, ve 6 hafta zaten beklendiği için şoktan toparlama vakti oluyor. Tabi normali soğumamalari sogumazlar yani. Birde bahane olarak soğuyanlar var. Ben buna tahammül edemiyorum. Bir kadın olarak o bölgem yirtilma seviyesine gelecek ben hepsini yaşayıp şahit olacağım ben soğumicam, ilişkiden korkmicam da adam korkacak.
Birde ebe okuluna gittiniz mi bilmiyorum ama orda baba adayının yanında olmasının önemini anlatmış olmaları gerek.
Ben Fransa da doğum yaptım nasip olursa yine burda yapacağım İnşaAllah. Burda gebe okulunda babaları da istiyorlar ve özellikle ona bir iki ders ayırıyorlar dogumdan önceki doğum esnasındaki ve doğum sonraki görevlerini bizzat onlara anlatirlar. Burda devlette olsun özelde olsun babayı yanında istiyorlar. Doğumdan sonra da ten tene teması ona da yaptırırlar.
Adamları önceden korkutmak yerine anlatsak ve nerdeyse zorunlu olduğunu psiokolojik olarak hazirlasak zaten eminim ki hiç biri olumsuz cevap vermeyecek, ve olumsuz durumlar yaşatmayacak.
Biraz uzun oldu ama kesinlikle ve kesinlikle eşin yanında olması gerektiği kanaatindeyim.
Sağlıkla selametle kavuşun inşaAllah 🌸