PrensesAnnesi- bebeksu0 çok bilgili eşinize derken? Buradan bilgisiz bir eşi olduğu kanısına nerden vardınız. En azından sünneti düşünebilecek kadar şuurlu biri olduğunu düşündüm şahsen çünkü bu zamanda bunu bilmeyen çok fazla insan var. Eşleri birbirine düşürürcesine konuşuyor kadıncağızı böyle telkin ediyorsunuz? Onların arasındaki mevzudur hangi paradan hangi şekilde neye kullanacakları da onları ilgilendirir hanımefendi.
bebeksu0 PrensesAnnesi- PrensesAnnesi- fikrimi sormuş bende bildiğimi söyledim ne söylediğim sizi asla ilgilendirmez sizede sorulduysa kendi fikrinizi belirtin ve geçin size düşmedi benim lafımı eleştirmek. kurban kesmek kötü bişe değil ama bu kadar önemli bi dini görevi araştırmadan çocuğa takılan altınla yapması mantıklı değil o çocuğu tek yapmadı taşıyan eşininde onayını gönlünü almak zorunda kendi niyetinide bu şekilde baskılayamaz 🤷🏼♀️
PrensesAnnesi- marbled1 canım benim bu sizin aranızdaki mevzudur. Güzellikle konuşup çözersiniz aynı şekilde eşinle konuşup sünneti yerine getirebilir veya erteleyerek kesebilirsiniz Allah’ın izniyle. Hangi parayla ne yapacağınız size kalmış elbet büyük bir zahmet üç gün sonra bende doğum yapacağım ama evlatlarımızın sağlıkla doğması biz hanımlara en güzel hediye takılarınızı da hayırla kullanın inşallah 💐
2erkek1kiz marbled1 vallahi oğlumda gelen altınları 5 i biryerde yaptırdım Reşat olarak boynumda takıyorum benim de degıl eşimin de değil oğlumun o altın evlenirken oğlum iade edıcem eşine takıcaz tabiki sünnet altınlarını da saklayıp eşine takıcam. Büyük oğlumun 110 gram altını var daha küçük oğlumun tek 5 i biryerdesi nasipse onuda biriktiricem evlatlarımın hakkı onlara kalıcak. Eşimle konuştuk bebeğimiz rahatsız olduğu için akikasını hemen kestircez 🥹🙏🏻
PrensesAnnesi- bebeksu0 siz fikrinizi söylemeye değil aşşağılamaya gelmişsiniz hanımefendi. Buna fikir beyan etmek denmez zira. Hayırlı sabahlar olsun inşallah
bebeksu0 PrensesAnnesi- kimseyi aşağılamadım boş boş konuşmayın gerçekten zaten etrafta bi dünya boş konuşmaya meraklı var bide şurda hiç çekemiycem size sorulmadıysada kimsenin yorumuna atlamayın bence kendi fikrinizi belirtip geçin
PrensesAnnesi- bebeksu0 üslubunuza dikkat edin. Kime ne diyeceğim de sizi alakadar etmez. Öyle cümleler sarfederseniz böyle cevap alırsınız. Aklı başında bir insan karı koca arasına nifak atıp bilgili bilgisiz tespiti yapıp üstüne de ‘ bu benim düşüncem’ demez dememeli. Günahtır ya. Neyse, Allah ıslah etsin. Akıl fikir versin.
bebeksu0 PrensesAnnesi- kime ne diyeceğim sizi alakadar etmez diyosunuz benim yorumuma maydonoz olan sizsiniz beni alakadar eder kimseye nifak falanda sokmadım işinize bakın gerçekten hala yazıp duruyorsunuz ya kadın bile laf etmedi kendi kocası siz fazla karışıyorsunuz bence allah önce size akıl versin daha çok ihtiyacınız var
Nurov Bebek haberi için çeyrek istedim aldı sağolsun, doğuma da kaburga düşünüyorum, oğlumda da cumhuriyet ve çiçek almıştı, altın aşeren bi tip malum😂
marbled1 @PrensesAnnesi- @bebeksu0 ben ikinizin de iyi niyetli yorum yaptığını düşünüyorum hamile bayanlarız doğumlara az kaldı kalp kırmayalım hakka girmeyelim, eşim benle restleşmeyi çok sever allah ıslah etsin inşallah gönlümü eder
PrensesAnnesi- marbled1 elbette öyle tadınızı kaçırmayın kuzum bunlar çok küçük meseleler Rabbim hayırla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin analı babalı büyütün inşallah 💐
GPinar PrensesAnnesi- ben bi şey soracağım bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.Akşka kurbanı kesilirken bebek saç tıraşı olurmuş ve onun ağırlığınca altın veya değeri ederinde sadaka verilirmiş diye duydum 🙄hem kurban kesip hemde bebeği tıraş edip sadaka mı vermeliyiz acaba biliyor musun ?
PrensesAnnesi- GPinar evet canım kızım doğduğunda yaptık haftası dolunca saçlarını kestik ancak ederi kadar değil çünkü saçları gram bile etmiyor bebişlerin o yüzden gönülden kopan kadarıyla bağış yapıp sadaka verdik peşine de akikasını kesmiştik.
GPinar PrensesAnnesi- peki saçın kesilmesi zorunlu mu🙈ben belli bi yalına kadar doğum saçını kestirmem diye hayal ediyordum da 🙈
PrensesAnnesi- GPinar peygamber efendimizin sünneti o yüzden kesilmeli veya kesilmemeli demek çok güç isterseniz sadakasını niyetlenerek verin saçını kesmeyin, saç kesiminin de mutlaka vardır bir hayrı diye düşündüğüm için kestim hala saklarım ilk saçlarını ☺️
DENIZ_55 marbled1 hiç bisey çünkü bebeğim dogumdan sonra kaybettik 😭Rabbım kimseye yasatmasin 😔tek yaşasaydı hicbirsey istemezdim 😭
Yazmelegi_ marbled1 akika kurbani bebege takılan dan olmazdı evde kazanılan paradan kesilir mesela ben gelen altinlari gerdanlık yaptım ileride kızım için oyle duracak