Gündüz nişanım gelmişti. Yaşadığım ilçedeki hastaneye gidip açıklığıma baktırdım ilk, 3 cm dedi ve hastaneye geçtim. Acilde giriş yaptım, nöbetçi doktor bilgesu çetinel’di bir abla, Arkadaş gibi yaklaşarak konuştu ilgilendi muayene etti. Açıklık aslında 1 cm miş ama yatış öneriyorum çünkü uzaktan geliyorsun her an suyun gelebilir yollarda telef olma dedi. Onu dinleyerek hastaneye yatış yaptım ve 2 saat sonra dediği gibi suyum geldi. Hemen sancı odasına geçtik, sancı odaları tek kişilik, yanında bir aile yakının kalabiliyor. Sabah 5 gibiydi sancı odasına alınduğumda ama kendi sancım yoktu. Sabah 8de nöbet değişimi yaptıktan sonra, Aziz ihsan tavuz ilgilenmeye devam etti ve 9da suni sancı takıldı. Bütün gün boyunca ebeler geldi gitti hepsi çok ilgiliydi. Kalktım yürüyüş yaptım, pilates topu getirdiler onunla masaj yapıp egzersiz yaptırdılar. Açıklığımın hızlanması için. Gece 3e kadar suni sancıyla açıklık takibi yaptılar. Ama gerçekten hepsi o kadar iyilerdi ki hiç biri incitmedi. Aziz bey hiç gelip beni muayene etmedi normal doğum olduğu için ama ebeler sürekli onunla iletişim halindeydi.3.14 de doğum yaptım. Bebekle beraber 2 saat daha sancı odasında takip edildikten sonra servise aldılar. Servis odaları 2 kişilik kattaki hemşireler ve doktorlards yine oldukça ilgili. Benim kendi doktorum Hüsnü Onur Durmaz’dı Instagram üzerinden onunla da sürekli iletişim halindeydik doğumdan sonra ziyarete geldi beni.
Herşey normal zannediyorduk aslında ama bebekte sıvı kaybı olmuş çıkış yapacağımız gün öğrendik. Yenidoğan servisindr kontrol edilecek dendi ama yer olmadığı için yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımdaki bebek hemşireleri ve doktorlar o kadar tatlı ve iyilerdi ki içim rahat bebeğimi teslim ettim. Yoğun bakım süreci boyunca bende hastanede anne otelinde kaldım bebeğimi 3 saatte bir gidip emzirdim. 2 gün Kadar yoğun bakımda kaldı. 3. Gün cuma günüydü ertesi gün kontrole gel dediler ama cumartesi gününe denk geldiği için göndermediler bebeği yanıma verdiler anne bebek servisine Alındık. Sarılık değeri 10 çıktı ve önlem amaçlı fototerapi aldı. Ertesi günde çıkışımızo yaptık toplam 6 gün hastanede kaldık.
Yazı baya uzun sürdü ama, uzun lafın kısası.
Ben o hastaneden çok memnun kaldım.
Duşumu da aldım, bebeğime de baktım.
Sormak istediğiniz sorular varsa yanıtlayabilirim