Kusumoldu Çok kaşıntım olduğu İçin gebelik kolestazından şüphelenildi. Safra asitleri tahlili verdik. Bu durumu yaşayan var mı aranızda safra asitleri tahlili sonucu hangi değerlerde çıkarsa gebelik kolestazı anlamına geliyor. Varsa ne oluyor nasıl süreç izleniyor bilenler yardımcı olabilir mi?
Cennet-polat Kusumoldu ilk gebeliğim sonra birbucuk ayı aşırı kaşıntı çektim ve hiç bişey çıkmadı neden oldu hala bilmiyorum kırkım çıkana kadarda kendiliğinden geçti bazı gebeliklerde böyle olabiliryormus
Seymaaogretmenn12 Alt-ast değerlere baktırmıştım ben onlar çok yüksekti doktorum bunlar böyle yüksekse safra asidi de büyük ihtimalle yüksektir demişti . 3 gün içinde çıktı test evet oda yükselti. 1 hafta ilaç tedavisi gördüm 4 gün hastanede gözlem altında tutuldum . ama değerlerimde hiç bir düzelme olmadı çok dirençliydi o yüzden 35. Haftada erken doğurmuştum kızımı . İlaç tedavisine yanıt verirse 37. Haftaya kadar bekletiyorlar 37 de alıyorlar diyebiliyorum
Unzile31 Seymaaogretmenn12 safra asidi dediğiniz değerde ne yazkyor ikteri diye birşey pozitif çıkmış bende satılık kolestaz falan yazıyor nette Dr hicbirsey demedi bana kasintilarim da var
Shrhr Korkmayın ben 25 haftalıkken oldum kolestaz, şimdi 33 üm ilaçla düşüyor ama yine de 38 de alacaklar çünkü sonrasında bebeğe zarar verebilirmiş
Meralkb Shrhr banada aynısını dedi doktor 37 devdoğumu başlatcaz dedi. İnşallah sağlıcakla doğarlar 🙏💐
Shrhr Ursaktive diye bir ilacı var benim değer düşünce kaşıntım geçti ama sonra biraz daha yükseldi , birde diyet de önemli bu aşamada diyetisyene gtmenizi öneririm çünkü ben beslenme artı ilaçla düşürdüm ki benim baya erken olması büyük riskti
Meralkb Unzile31 ben acile gittim onlar anlamadı sonra kadın doğuma gittim. Karaciğer alt be üst değerlere bakılıyor safra asidi içinde ayrı kan alıyorlar doktor sonuca göre tedavi uyguluyor
Shrhr Safra asidi olarak yazıyor kanda normalde 1 ile 10 arasında olan bir şey benim mesela 37 çıkmıştı
Meralkb Banada aynı teşhis konuldu 30. Haftada. Sonra doktor bir hap yazdı iki haftadır kullanıyorum değerlerim düzeldi. Hapı iki öğün kullanıyordum doktor şimdi bir öğüne düşürdü. Diğer hafta da bıraktıracak hapı değerlere göre. Şuan 32+ 3 deyiz.
Shrhr Meralkb bende bırakmıştım değer düşünce ama tekrar başlattılar çünkü tekrar kaşıntım oldu ve doktor düşse de bu geçici bir şey değil kullanman gerekiyor diyor
Unzile31 Meralkb benim alt ast normal çıktı ama safra asidi falan diye ayrı bir tahlil yapılmadı benim de sancım olduğu için acilde bakıldı pek de onemsemiyorlad devlete gitmiştim zaten bilmiyorum acaba dedim yorumlardan şimdi neyse teşekkür ederim cevabınız icin
aysenurokutucu Unzile31 ben 16 haftalıkken saframda çamur çıktı ast alt değerlerim yükselmişti ama erken hafta olduğu için bişey yapmadılar 30 haftalıkken kaşıntı başladı avuç içlerimde vücudumda doktoruma yazdım haftasonuydu çam sakıraya gidebilirsin dedi acile gittim acilde ast alt felan baktılar normal çıktı gönderdiler sonra kendi doktoruma gittim cuma günü 33 haftalık oldum doktorum safra asidi testi yapıldı mı dedi yapılmamıştı onu yaptırdım pazartesi çıkacak sonucum bilmiyorum değerlerim nasıl çıkar
Shrhr Alt ast normal benim hep ama önemli olan safra asidi testi bumu mutlaka yaptırın 2 3 güne çıkıyor sonucu
Lou Shrhr bende 1 haftadır kaşınıyorum özellikle geceleri kan değerlerime baktırdım alt 9 bilirubin 0.14 çıktı normal mi acaba ? safra asitlerine baktırıcam yarın da