emirasafMom çok fazla yorum var kafanız karışmış da olabilir ama en azından bi sağlıkçı olarak yorum yapmak istedim şeker yüklemesi dediğimiz şey 50 gram şeker içeren bi içecek ve biz zaten normal hayatımızda yeri geliyo 50 gram şeker içeren herhangi bi ürün tüketebiliyoruz örneğin bir dilim baklava 30 gram şeker içeriyor veya bir çikolata yaklaşık 40-50 gram şeker içeriyo zaten hayatımızda sürekli olarak tükettiğimiz bir şey sadece dikkat ediyoruz bu doğru ama ben kendimden örnek vereyim canım istediği için 2 dilim baklava da yedim 1 çikolata da yedim bunlar sadece kısa bi örnek halk arasında abartılmış bir tabirle kendi duyduğumu söylüyorum elbette çocukların gerizekalı olabileceğini veya çocuğun çok hiperaktif olabileceği şeyler yazılıp çiziliyor bunlara lütfen inanmayın ama eğer şekerin verdiği zararı bizzat gözleriyle şahit olsalardı bu kadar hafife alınmayacağını daha iyi anlarlardı o zaman bir dilim baklava da yemeyeceğiz veya bir çikolatada umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur 😊