Pelindogan_21 merhaba güzel anneler nasılsınız.. Umarım hepiniz iyisinizdir. Uzun olacak evet ama yazdıklarım haricinde de sorularınızı cevaplamaya hazırım. 2018 yılında büyük bir trafik kazası geçirdim. Ameliyatlar yoğun bakım hastane süreci derken kötüydü işte. Bir süre sonra ne olduğunu anlamadığımız nöbetler başladı bende. Nedir ne değildir kimse bilemedi. Bir sürü doktor bir sürü PROFESÖR gezdim. Eegler mrlar hepsi çekildi. Sonunda bir devlet hastanesinde doktora gittim umutsuzdum cnku doktorlar pskolojik olduğunu söylüyordu ve psikoloji ilaçlarını dayadilar bana bir değil iki değil kaç tane. Nobetlerim çok sıklaşmisti cnku pskolojik ilaçlar kullanıyordum saçma sapan. Neyse devlet Hastanesi’nde bir doktora gittim 12 saatlik eeg çektirdi uyku eegsi. Ve sonuç EPİLEPSİ. ama bir supriz vardı ki kızım 🙏 neyse doktorum KEPPRA yazdı bana 500 mglik ve hamilelikte kullanılan en masum ilaç bu dedi. Kadın doğum ve nöroloji doktoru eşliğinde hem ilacıma hem hamilegime devam ettim. Çok şükür hiç bir sıkıntım olmadı ama doktorlar asla onermiyorlar normal doğumu cnku ıkınma stres korku tetikler nöbeti dediler. Hiç nöbet gecirmesen bile o doğumdan sonra tekrar nükseder dediler. Hatta kadın dogumcum şey demişti ben normal desem bile kabul etme sezeryan iste demişti. Neyse güzel anneler, anne adayları 19 Kasım gündüz hastaneye gittim kontrole daha 7 aylıktı gebeliğim doktorum hiç sıkıntı yok çok şükür demişti ama hissediyordum bseyler olacaktı kötü his diyelim vardı içimde. Velhasıl öğlen eve gittik ayağa kalktım sonrası hatırlamıyorum nöbet gecirmisim aylar sonra, bsey yok dedik ama akşam bir sancı başladı ki sormayın. Lavaboya geçtim afedersiniz kanama başlamış, hemen doktoru aradım gece gel hemen dedi gittim ebeler baktı doktora gönderdiler sonuçları doktor hazırlayın geliyorum dedi. Doktorum geldi 19 u 20 ye baglayan gece Sezeryan oldum. Kızımda Allah’ıma bin şükür ki hiç bir sıkıntı yok şu an sadece işte emzirmek yasaktı ilaç kullandığım için mamayla devam ettik ki süt alerjisi çıktı zaten. Şu an ikinci hamileliğim ve hâlâ KEPPRA kullanıyorum. Şu anda doktorlar hiç bir sıkıntı olmayacak diyorlar ama daha bugün kontrolüm vardı ve erken doğum riskin var dedi. Ne kadar tutabilirsek kâr dediler. Rabbim böyle uygun gördü ne diyelim. Yine normal doguma izin yok ve yine emzirme yasagim var. Umarım çok erken doğum olmaz 🙏 bende burda çok kez Epilepsi için post açtım ama ne dönen oldu ne bsey. Doktorlar rajatlatmaya çalışıyor ilk kızımda milyonlarca kez şükürler olsun bir sıkıntı yok ama işte insan ister istemez aynı şeyleri yaşayanlarla sohbet etmek istiyor. Güzel kadinlar, herşey Rabbimin bir sınavı hiç birsey için canınızı sıkmayın. İlaç kullanmak ya da epilepsi hastası olmak hiç bir sıkıntı yaratmaz. Hepiniz Allah’a emanet olun. Allah hayırlı ve sağlıklı doğumlar versin 🙏❤️