Entige Merhaba kızlar Genel anestezili(Bel fıtığımdan dolayı)38+1 haftada sezeryan doğum yaptım.Doktorum çok rahat ve aşırı pozitiv biri ona çok güveniyodum ve gercekten çok güzel bi doğum yaşadım doktorum sayesinde.Genel anestezi alacagim için kafam biraz yerinde olmaz diye düşünüyodum hiçte öyle olmadı 1 saat dolmadan uyandım ve gayet kafam yerindeydi ameliyyatda sonda falan takılmadı doktorum gerek görmüyo odaya getirildikten sonra ihtiyacin olursa hemsireler kab getriyolar 2ci tuvaletin gelisindede zaten ayağa kalkmış oluyon kendin gidiyosun karına bastırılma olayında sadece acıdı canm 2 ci bastırılmayı hemsireye izin vermedim doktorum kendisi yaptı ve hiç bi ağrı hiss etmedim sürekli ağrı kesiciler yapıldığı icin hic bi ağrı hiss etmedim ben ayağa kalkmakda o kadar korkunc degildi direk kalktm bi kac adimdan sonra hemsirelere bırakın kendim yuruycem dedim ve yürüdüm çok rahat 24 saat dolmadan gazımıda çıkardım tuvaletimide yaptım kendimle kayısı hoşafı götürmüştüm içtim yardımcı oldu bence bu.sadece bende enfeksiyon vardı bebeğime gecmişti diye 6 gün yoğum baķımda kaldı evden sağma makinemi getirtip sağım yaptım direk sütümde geldi bebeğime götürdüm yani sezeryandan sonra süt gelmez diyenlere takmayın çok güzelde geliyo.Eve geldikden sonrada hiç bir ağrı kesici falan kullanmadım.Normalde 37 atese bile dayanamayan insanım böyle bir ameliyyat nasıl kolaydı anlıyamadim abartılan kadar korkunç degilmis hatta sonda doktoruma sizinle böyle 10 ameliyyata giririm dedim bence doktorun önemi çok büyük.İnsallah hepiniz benim gibi aşırı rahat doğum geçirirsiz.
Cana_ Entige merhabalar öncelikle Allah analı babalı büyütsün inşallah 🙏 acaba sadece bel fıtığınız olduğu için mi genel yaptılar
Jimsel Entige Allah analı babalı büyütsün geçmiş olsun. Benim merak ettiğim süt sagma makinesi şart mı? Ben almadım ihtiyaç olursa satın alayım dedim ve pzt sezeryanim var
sasha Entige adına çok sevindim kardeşim, ne güzel bir hikaye, bizi de motive ettin, merağımı bağışla, ne tür bir enfeksiyondu acaba bebeğe geçen? Bende de mantar sorunu varda o tarz bir şey mi acaba?
Entige Cana_ tesekkür ederim.evet sadece fıtıkdan dolayı belime iğne yapılırsa sonra ağrısı falan kalmasın diye doktorum böyle karar verdi zaten rahatsız belin dedi.
Entige Jimsel Amin teşekkür ederim.Aslında bende almadım sizin gibi düşündüm ihtiyaç olursa alırım diye eltimde vardı o kendisi lazım olur diye verdi bana bende hic hastaneye goturmedim bebek yoğum bakıma aldığı için ve süt sağmam lazımıydı bebğe vermem icin elim ayağım oldu o an hemen evden getirttim ilk denemede geldi çok şükür.Insallah doğumunuzu yapın bebeğeniniz yaninzda olsun kendiniz emzirin süt çok olursa ilk zamnlar az emiyo bebek o zamanda alıp sağım yaparsız.Zaten istedıginiz an bulunan bi şey.
Entige sasha idrar yolu enfeksiyonu olmuşum sona doğru ameliyyat gunü tahlil yapılınca çıktı bebeğede geçmiş ve hızla yükselince bebekte enfeksiyon o yüzden antibiotik tedavisi gördü 6 gün.
Cana_ Entige bndede bel fıtığı var bnde spiral düşünüyordum ama 3. Doğumum olacak diğer 3ü genel anestezi ile olmuştu
Entige Cana_ bana doktorum sonra belimde aģrı yapti iğne deme dedi o yüzden böyle tercih ettik.çokta rahat oldu
Entige sasha akıntı ağrı gibi her kesde değisik oluyo zaten gebelikde çok görülüyo idrar yolu enfeksiyonu o yuzden hep idrar tahlili yaptırmak lazım