Anne53 Merhaba anneler size bir sorum var ramazan borcum var 51 gün benım 3 aylık bebegım var 4 ayına agırıcek 8 gun snra ara vererek tutmayımdusunuyorum sizce tutabılırmıyimm benn kendıme guvenıyorum da süt konusunu çözemedim dha gece sahur gıbı yemek yesem falan ???
Maviev35 Anne53 ilk gün denersiniz eğer fenalaşırsanız bozarsınız daha sonra o bozduğunuz günü de borçlarınıza eklersiniz ilerde tutarsınız.
Adenala Anne53 Sahurunuzu güzelce yaptıktan sonra acıkmazsınız ama sütünüzü etkilerim bilemiyorum 1 gün deneseniz
Bbuusra Anne53 Önce niyet etmeden tutun ne olur ne olmaz. Deneyin, sütünüzü de sağın biberonla verin. İftara yakında kendiniz emzirirsiniz hem de böylelikle çok acıkmamış olursunuz.
anapanda12 Anne53 bu hataya düşmeyin derim annem ben daha 6 aylıkken ikiz bebek doyuracak sütüm vardı oruç tuttum gitti o güzelim süt gelmedi daha demişti bende oğlum 10 aylıktı ramazanda tutmak istedim ilk günden sütün tadı değişti ve 11 aylık oldu bıraktı istemedi 🥺 şimdi benim toplamda tüm borçlarım 102 gün bu senede tutamıyorum maalesef kızım 6 aylık ve sadece süt kabul ediyor ek gıda reddediyo kaldı ki bebeğiniz çok küçük vebal almayın derim Allah mühlet vermiş kolaylık vermiş
Birbebekk Tutsanız çok iyi olur çünkü üst üste tutulmayan senelerde ki oruçlar Ramazan ayındaki oruç sevabini bile azaltıyor diye sohbette cubbeli hoca söylemişti zaten ezan erken okuyor
Rbytkn Anne53 deneyebilirsiniz, deneyerek kendinizi anlarsınız. Bozmak tan korkuyorsaniz niyet etmeden yeme ve icmenizi kesin oruç tutuyor gibi yemeyin sahur yapın falan hani, kendinizi ölçersiniz bu şekilde
Fadimr Anne53 siz bu güzel niyeti almışsınız allah için tutacaksınız ve rızkı veren allah bebeğinizin sütünü neden azaltsın. Allah’ın izniyle ben azalacağını düşünmüyorum niyetinizi temiz tutarsanız rabbim bereketlendirir bile ☺️
Seymoshh Anne53 açıkcası benim doğumlarımdan çok az borcum olmuştu o da ikinci bebeğim ramazanın 15.günü doğdu bir onun borcu var uzun harici 3-5 gün ya oldu ya olmadı dr gözetiminde tuttum ben hep bu benim tercihimdi çok şükür ne hamileyken de sorun yaşamadım doğduklarından sonrada🤲🏻günler kısa niyet önemli pazartesi perşembe şeklindede yapabilirsin baktın süreç zorlamıyor gün sayısını arttırırsın bu tamamen senin biyolojinle alakalı ben süt kaybıda yaşamadım bebeklerim düzenli kilo aldı ama işte herkes farklı deneyerek yanıtlayabilirsin sorunun cevabını👍🏻
Ccyln Anne53 benim doğumum da ramazan öncesine de k gelmişti oruçlarıma ek gidaya geçtikten sonra başladım çünkü mama yemiyordu kızım mama veriyorsanız tutabilirsiniz bence
ASE6154 Anne53 günler kısalmışken tutmak iyi olur ama arka arkaya tutmayın mutlaka ara verin, ben gebeyim şuan 1 hafta borcum var 3 aylar gelmişken tutmak istiyorum hem ramazana hazırlık olur diyorum, Allah kolaylık versin inşallah
KuzeyinAnnesi10 Anne53 emzirdigin süre boyunca ve hamileyken tutmana gerek yok canım zorlanırsın ister istemez emzirince eli ayağın boşalır acıkırsın. 1 gün dene istersen ama bozarsan da 61 gün günah sayılmıyor çünkü emziriyirsun. Sütünde azalma olabilir dikkat et canım
Anne53 KuzeyinAnnesi10 tutarım 1 gün boyunca zaten bozmamada nasip bakalm allahm yardmcım olur ınsallah