_momes _Anonimdenim ya ben acıktıkça dolaba gidip yiyordum elim gittiğinde geri durdurmuyordum kendimi meyve çok sevdiğim için günlük mutlaka yemek sonrası ara öğün uyuyacakken midem kazındıpında falan hep yiyordum. Şimdi doktor ara öğün olarak bir tane ye dedi sadece
_momes Cerenbelis1 daha önceki hafta 1900 demişti eski doktorum. Şimdiki doktorum Bugün gittiğimde 1840 gr dedi 2 gün önde dedi. 31. Haftanın 2. Günündeyim.
_momes 2erkek1kiz sanırım şeker var bende ölçümlerden doktorum memnun kalmadı. Açlık şekerim 100 altında olması gerekiyormuş benimki hep 100 ün üstündeydi. 20 gün sonra diyetini daha güzel yaparak gel tekrar bakalım dedi. O sırada gidebilrsen birde dahileye görün dedi.
2erkek1kiz _momes evet canım şeker çıkmış gibi e nabızdan açlık ve tokluk şeker sonucuna bakarsın ve kandan da sürekli ayda 1 yaptır kan şekerini şeker olayı hamılelıkte cok önemli pirinç makarna tatlılar ekmek meyve olarak da üzüm de aşırı seker var onun dışında kış meyveleri yıyebilirsin aslında 💕
Rbytkn _momes oğlum 32 haftalıkken 1900 du yani arada çok bir fark yok bu farkla hemen diyet fln denmez bence, siz yine dikkat edin tabi ama bu seferde boşu boşuna değerlerden düşmeyin, şeker e fln bakıldı mı
dlb97 2erkek1kiz sekerim yok sukur valla babasida ben de kucuk dogmusum ama kizim bize benzemedi herhalde ;)
2erkek1kiz dlb97 bazen bebekler haftasını yakalıyor sonlara doğru yada daha ileri gidiyor hiçç belli olmaz saglıklı olsun da 2500 ile 4000 kg arası normal diyor doktorlar
_momes 2erkek1kiz evet bende azaltmaya başaldım meyveyi ekmeği falan pilav da çıkacak tamamen hayatımdan😊 herşey bebeğim için
dlb97 2erkek1kiz tabii orasi oyle ben dogum oncesi ucaga binecegim icin cok kilolu olmasi sorun olabilir ondan normale donmesini istiyorum
2erkek1kiz dlb97 canım yinede 32. Haftan itibari ile doktorunun izin vermesi lazım uçak olayı için. Doktorun uygun görmezse çok sıkıntı yaşarsın dikkat et yemene içmene canım bende şeker çıkmadı hiçbir gebeliğimde hep iri bebek doğum yaptım ama uçak hatta araba yolculuğu 28. Den sonra doktorum hep yasakladı 😓
Demetrana _momes Ben 25+6 günlük hamileyim Bana da dün aynısını söyledi ayrıca benim şeker yükleme testinde ilk bir saat 189 çıkmış o yüzden dahiliyeye sevk etti dahiliye 10 gün boyunca günde 4 kere şekerini ölçüp değerleri yaz dedi ve diyetisyene gönderdi o da elime bir kağıt verdi bunları yiyeceksin diye 3 ana öğün 3 ara öğün beyaz ekmek paket gıda asitli içecekler yasak dedi bakalım 10 gün boyunca uygulayacağım bebek zayıflamaz dimi dedim yok kilona göre verdim dedi
2erkek1kiz Cerenbelis1 inan ben de 33 te 2300 olunca dedimki bu benim bebeklere göre daha geriden geliyor neyse 2500 doğsa öpüp başıma koyarım diyordum ama bu sefer son haftalarda hızlandı bu kızım ama ogullarımda 32. Haftadan sonra 100 er gram aldılar onlar erken doğdu ama o haftaya kadar çok irilerdi doktorlar sürekli 1 ay yakın önden dıyordu. Zaten bebek büyümesi yavaşlayınca sezeryan ise doğum doktor tamam diyor daha kilo almıyor bebegı alalım demişti ama bu sefer son zamanlara girdikçe kızım abilerini gecicek umarım 😂 küçük diye hastane çantamıza prematüre Kiyafet de koymustum 2-2 buçuk kg lık olanlardan neyse artık ilerde kızım oyuncak bebegıne gıydırır onu hatıra 😂
Demetrana Arzuanne Çok önden gitmesi iyi değilmiş bebeğin hayatı riske giriyormuş şeker olma ihtimali fazlaymış bebek doğduktan sonrada sarılık olma ihtimali artıyormuş benim küçük kızımda uzayan sarılık olmuştu 3 ay çektim meğer suyu fazla diyeymiş şekerim sınırdaydı onda da dr biz gününde gitmesi taraftarıyız dedi ne ileri ne geri ana biz anneler önde olunca seviniyoruz açıkcası bende diyete başladım gerileyecek diye ödüm kopuyor ama sağlıklı olsun diye de dualar ediyorum kafalar karışık 🥴
Tugce48 2erkek1kiz benim son adetim 9 eylül normalde ama bebek hep önde cıkınca 4 eylüle cekti adet tarihini şuan 15+5 gözüküyorum yani. Benim ikinci gebeligim ilkinde yoktu seker şu anda şekere dair belirtiler yok ama tabi doktorum uygun görürse o haftada yaptırcagım tesekkürler hepimiz bebeklerimizi sqglıkla kucaklayalım🌸
2erkek1kiz Tugce48 enteresan vallahi ilk kez duyuyorum tabi her doktor farklı hesaplıyor ben genelde her gittiğimde farklı doktor bakıyor bana perinatologlar eminmisin adet tarıhınden diyorlar 35 haftalık bebegım 38 haftalık çıkıyor ölçümleri en başından beri de hep öndeydi ama son haftalarda iyice arayı açtı çoğu kişi haftasını yakalar vs dıyordu 🤷♀️ bende öyle bekliyordum ama çok şaşırttı beni de hızlandı 2 haftadır kilo alması saglıklı olsunlarda inşallah 🥹