Gizemlibirisi007 Hz. İsanın doğum tarihi kesin olarak belli değildir hanımefendi kaldı ki miladi takvimin başlangıcı yani yılbaşı İsanın doğuşuyla başlar, tarih derslerinde görmüşsünüzdür veya bu ilkokulda verilen bir bilgi bu arada kusura bakmayın posttan ayrı olarak belirtmek isterim ki son zamanlarda kanıtsız bir şekilde ortaya atılan çam ağacı süslemek Türk adetidir hikayesi hiçbir kanıtı olmayan bir durumdur. Birçok türkolog bu konuda hiçbir kanıt olmadığını hiçbir belgede böyle birşey geçmediğini belirtiyor. Haydi geçtiğini düşünelim bu da başka bir dini gelenek için yapılıyor yani Türk geleneği değil şamanizm inancının geleneğidir. Yine başlangıç noktasına döndük yani, başka bir dinin geleneğini uygulamak günahtır bu peygamber efendimizin hadislerinde açıkça belirtiliyor.
Ha derseniz ki ben dini olarak değil Türk geleneği olarak yapıyorum Bakara suresinde şöyle bir ayet var;
Ne zaman o kimselere (gerici, gelenekçi ve taklitçi cahillere: “Gelin) Allah’ın indirdiğine (akli ve nakli delillere, insani ve İslami değerlere) uyun” denilse, onlar: “Hayır, biz atalarımızı izinde ve üzerinde bulduğumuz şeye (yerleşik geleneklere ve geçmişten kalan göreneklere) uyarız” derler. (Peki) Ya ataları (ve örnek aldıkları eski toplulukları ve tarihi tabuları); akılları gerçeğe ermeyen ve doğru istikameti de bulup bilemeyen kimseler idiyse? (Hâlâ mı körü körüne onların peşinden gidecek ve köhnemiş bir geçmiş hevesiyle, gerçeklere direnecekler?)
Şimdi şunu söylemek istiyorum bilin ki yargılamak veya herhangi bir kırıcı faaliyet için yazmadım bu cevabı sadece bilgi vermek istedim ev sizin ömür sizin hangi davranışlarla süsleyeceğiniz size kalmış.