Hep okuyordum çok şükür bana da nasip oldu doğum hikayemi yazmak ☺️ 1 ay önce doğum yaptım. Normal doğum için eğitimlere katıldım. Hareketleri yürüyüşler, çaylar, hurmalar vs. Bebeğimin başı önde gidiyordu ama çatım uygundu baş aşağı duruyordu vs. Genel olarak normal doğum için elimden geleni yaptığını düşünüyorum. Gece yoğun bir bel ağrısı ile uyudum. Sabaha karşı ıslaklıkla uyandım. Bacak aram ıslanmış ama çarşafa bile geçmemişti. Altıma kaçırmış olamam diye düşünerek banyoya gittim duş alırken su olduğundan emin oldum. Hemen dependi giyip eşimi uyandırdım. Hastaneye gittik ebe hanım muayene edince 1.5 cm açıklığımın olduğunu soyledi ama bende zerre sancı yok Nst’de çıkıyordu oysaki. Bebek çok yukarda olduğu için biraz zorlandık ikimizde. Biraz cabalayalim açılman ilerlesin dedi. Bebek aşağı insin. Ama ne yaptıysak olmadı saatler ilerledi bebek aşağı inmedi o kadar çabaya rağmen 2 cm açılmam oldu sancılarım 5-6 dakikaya düşmüştü ve bebeğin kalp atışları da düşünce doktorum bebeği de seni de riske atmayalim biraz olsun ümit verse inan sezeryan önermem ama artık susuz çok kaldı içerde dedi. Susuz doğumun benim için zor olacağından bahsetti ki tramvatik bir doğum hikayemin olmasını istemiyorum en başından beri. Bu arada sancıları kendi adima tanımlamak gerekirse yoğun bir adet ağrısı şeklindeydi sancı gelene kadar normal gülüp konuşup muhabbet ederken nefes egzersizleri ile rahatlıyordum. Eşimin desteğini eş gecemem yanımda olması elimi tutması bana çok destek oldu o sancılar esnasında. Neyse bunlardan sonra Sezeryan kararı aldık. Çok şükür sağlıkla kavuştuk oğlumla ☺️ sezeryanın da abartıldığını düşünüyorum çünkü çok şükür hemen toparlandım ben yatağa bile kendim oturup kalktım ilk gün oğlumla ilgilendim beşigine koydum aldım vs. Önemli olan sağlıkla kavuşmak bence. Ben keşkesiz bir doğum yaptım çok şükür umarım sizler de keşkesiz bir doğum yaparsınız 🌸🎈