Nergiz7 ekmek yiyor musunuz? makarna pirinç havuç patates hamur işi veya meyve? Şekeri neden sadece şerbetli tatlılarda var sanıyorsunuz. Şeker karbonhidratlarda, nişastalarda da bol miktarda olan bir şey tatlı ile alakası yok durumun. Yaptırıp çocuğu sıkıntılı doğan var demişsiniz yorumlarınıza bana bir tane makalesi ile örnek atar mısınız şeker yüklemesi sonucu bebek şu hastalığa sahip oldu diye. Bence atamazsınız çünkü böyle bir şey yok tıp dünyasında. Yurtdışında olmadığını yazmışsınız hangi doktora gittiniz yurtdışında veya yurtdışına çıktınız mı? Bilmiyorsanız söyleyeyim çoğu Avrupa ülkesinde Türkiye deki gibi anneye bırakılmıyor karar şeker yüklemesi zorunlu yapılıyor. Bebekler smalı veya sakat doğuyor araştırdım yazmışsınız. SMA hastalığının genlerden kaynaklandığını bilmiyorsunuz o zaman. Madem şeker yüklemesi SMA yapıyor o zaman neden SMA testini evlenmeden önce uyguluyorlar bunu açıklar mısınız bilimsel delillerinizle beraber.
Aslı olmayan bir sürü saçmalığı yok şöyle oluyormuş yok bundan oluyormuş diye burada yazmışsınız. Bu bilgilerinizi araştırmalarınızın makalelerini, somut delillerini burada bu insanlara sunamayacaksanız öyle Google dan okuduğunuz bilgilerle sağdan soldan duyduğunuz muş muşlarla arkadaşların kafasını bulandırmayın. Gerçek bir araştırma yapmak istiyorsanız. Gebelik şekeri veya şeker yüklemesi ile alakalı kadınlar kulübünde, instagram da okuduğunuz yorumlarla değil de dünya sağlık örgütünün, pediatri örgütlerinin jinekoloji örgütlerinin diyabetle alakalı örgütlerin bu dediğiniz konuları somut delilleri ile ispatlayan makalelerle gelin o zaman. Yaptırmak istemiyorsanız yaptırmayın kimse sizi zorlamıyor yaptırın diye bizi de ilgilendirmez. Fakat bilmediğiniz sözde araştırdığınız asılsız bilgilerle kimseyi korkutmsys hakkınız yok. Bu kadar çok araştırıyorsanız gebelik şekerini de ve dikkat edilmediği takdirde sonuçlarını da bi okuyun derim ben. Tabii doğru kaynaklardan…