Nursen21 sende bnm düşündüğümü düşünüyosun ozmn bence olması gereken liste madem bebekler cabuk büyüyor bncede fazla sı na gerek yok giyim konusunda daha sonradan enine boyuna kilosuna ayına göre alışveriş yapıla bilir bnm arkadaşım 03 aldı herşeyi 2. Ay giydiremedi bebişi kilo aldı büyüdü okadar şey boşa gitti
BEBEK İÇİN*
-1 adet 10 lu hastane çıkışı
-1 adet içlik takımı (2 adet göbek kordonu atleti, zıbın, eldiven, şapka içerikli)
-4 adet ayaklı takım
-4 adet ayaksız takım
-1 er adet kalın battaniye, mevsimlik battaniye, polar battaniye, müslin battaniye, penye battaniyenin 2 3 tane olmasının yeterli olacağını düşünüyorum
-6 adet çorap yeterli olur bnce arkadaşım hiç giydiremedini sölemişti ve hediyeler arasında cok geldiğini sölemişti
-Ayriyeten 2 şer 3 er tane yedek eldiven ve şapka alına bilir takımlarda zaten şapka ve eldiven oluyor
-6 adet ağız mendili büyük boy alınırsa 2. Pakete gerek kalmaz 25×25 yeterli dir diye düşünüyorum
-1 adet havlu bornoz takımına gerek yok en küçüğü 1 yaş yürümeye başladıktan sonra bornozlar şirin durur ama küçükken sadece kurutmaya yarar almışken bornoz alayım havluya ne gerek var demeyin arkadaşımda görümcemde sonradan normal havlu aldılar bornozu dediğimgibi sonradan kullandılar
-Banyo seti (küvet kova maşrafa sünger yada file)
- şampuan
-1 er adet hırka yelek 3 adet patik yeterli olur
-emzik
-biberon
-kullan at alt açma
-1 numara bebek bezleri 2-5 oluyor sonra sıkmasından şikayetçi olunuyor o yüzden baştan 2 ile başlamak 3-6 kilo
-pişik kıremi
-bebek pamuğu kullanımını tercih ederim ama hastanede o halde yapamm dışarıda su bulamm gibi düşünürsem 3 lü saf sulu ıslak mendil köşede dursun derim ama pamuktan şaşmayın derim bence bunlar yeni
doğan alışveri şi için en idealler.
-çanta
ANNE İÇİN*
-2 adet pjama
-1 adet emzirme südyeni
-depend
-büyük beden iç çamaşırı
Alınması gerekenler arasında bunlarda yer alıyor çoraptır havludur evinizde var zaten listelere eklemenize gerek yok...
Benim düşüncem bu şekilde 😊