Esra54 Arkadaşlar 10+2 yim. 2. Gebeliğim bu. Sağlıklı bir evladım var. Haftamdan beri ara sıra kanama gördüm. Progestan kullandım ,Kendi kendine durdu. Bugün doktora gittiğimde içeride kese dışında subkoryonik kanama gördü. Bebek gayet sağlıklı dedi. Ama bu kanamalar kromozomsal hastalıklardan dolayı da olabiliyor dedi ve ikili test yaptırmamı söyledi. Aşırı moralim bozuldu. Kanaması olup sağlıklı çocuk doğuranlar çoğunlukta değil mi ? Çok korkuyorum. Lütfen tecrübelerinizi paylaşın. 😞
sehrengiz_8 Esra54 her kanama aynı şekilde değil benimde kanama alanı vardı ama bu tür bir teşhis hiçbir zaman almadım. Aklımda diğer bir soru işareti de her şey sağlıklı görünüyorsa nasıl kromozom anomalisi olacak ki
Byzlnz Esra54 canım ablamın bir yatak dolusu kan gelmişti 5 defa oda kullandı senin kullandığın ilaçtan ve hem anne hem kaynanası tarafında engellilik durumu var yakınlardan hemde ve Allah’a şükür çokda yerinde duramayan bir yiğenim var takma böyle şeyleri sana söylediğini doktor ablama da söylemişti ikili test de yaptırmadı
esss_92 Esra54 Buda nerden çıktı? İlk defa duyuyorum bnmde lekelenme tarzı kanamam oldu bi hafta kadar 3 doktorla görüştüm hiç biri böyle bsey demedi..
Esra54 sehrengiz_8 bende bunu düşündüm. Bebek hatta hareket ediyordu elleri kolları yerinde ve hafta gelişimi normal. Kanaması olup sağlıklı bebek doğuranlar var biliyorum. Buna rağmen beni diğer ihtimale yönlendirmesi tansiyonumu düşürdü. Bayılacaktım az daha.
Sabrusebat Plesantam rahim ağzına yakın bir yerde yerleşmişti o sebeple oldu kanamam, ilk defa duydum böyle bir şey, ilginç yorum olmuş gerçekliği nedir bilinmez.
Esra54 Sabrusebat her kanaması olan hastaya böyle bir risk olduğunu söylüyor mu doktorlar ? Madem anomaliliyse fetüs, neden Progestan kullanıp tutmaya çalışıyoruz ki değil mi? Anlayamıyorum bazı şeyleri
Esra54 Sabrusebat her kanaması olan hastaya böyle bir risk olduğunu söylüyor mu doktorlar ? Madem anomaliliyse fetüs, neden Progestan kullanıp tutmaya çalışıyoruz ki değil mi? Anlayamıyorum bazı şeyleri
Esra54 Byzlnz çok geçmiş olsun ablanız için. Çok zor bi imtihan geçirmiş olmalı. Şuan ya olursa diye bile düşünemiyorum.
[silindi] Esra54 hiç endişe etme bence.ikili testte yaptırma.o testte zaten yanılma payı çok yüksek.ki öyle olsa dahi ne değişecek.kendini yıpratma boşver.sen duanı et gayette sağlıklı olur.bende de oldu kanama ama hiç endişe etmiyorum.veren de belli alan da.
Byzlnz Esra54 canım ablamın ilk çocuğun kalbi durdu ikinci de bunu dediler sağ salim aldı kucağına 9 aylık oldu şuan hem emekliyor hemde yürümeye çalışıyor ablam 9 ay boyunca bir sürü dualar etti sen duanı et gersini Allah’a bırak canım 😀
Sabrusebat Tubik-23 12 haftalik iken olmuştu bir bir buçuk ay progesteron iğnesi kullandık geçti şükür. Şu an son haftalardayiz hamdolsun. Doktoru çok enteresan bir yorum yapmış ama kanamanın çok çeşitli sebepleri olabilir.
sehrengiz_8 [silindi] ya lütfen yanlış yönlendirmeyin her kanama alanını bir tutmuyorlar demek ki anomalisi olan bazı gebelerde bu yönde kanamalar görülmüş ikili test yapıp sonucu kötü gelmeyecek ve hamileliğini rahat hissettirecek en son ikili teste gittiğimde siz gibi bir anne kesinliği yok diyerek ikili testi reddetmiş doktoru anomali şüphesinde bulunduğu halde ve 22 haftalarında plasentadan su alınarak genetiğe gönderdiler iki üç gün sonra da bebeğe müdahale edeceklerdi çünkü zaten yaşamaz hiçbir şekilde gelişimi devam etmemiş. İster olumlu sonuç olsun ister olmasın kimse o testi bebeğinin canına kıymak için yapmıyor veren de Allah alan da Allah ama tek çareyi bana bağlayın demiyor allahu Teala bilmem tevekkül etmek ne demek bilir misiniz? Tedbirli olmakta ne zarar var. Doktoru risk faktörü görmüş önermiş yanılıyor da olabilir ama bir gebelik boyunca acabalarla devam etmesi daha kötü..
[silindi] sehrengiz_8 eğer risk olarak gördüyse tabiki yapsın.o test sonucu biletler değişecekkse yapsın.ama genelde görmek için yapıyorlar o testi bişeyleri değiştirmek için değil o yüzden dedim.zaten riskliyse doktoru zorunlu kılar.
ezgi-esk sehrengiz_8 Byzlnz Yanlış duymuşsunuz demek ki. Yahu bilmeden neden insanların kafasını karıştırıyorsunuz. 2li test anneden normal kan testi gibi koldan kan alınarak bakılıyor. Net sonuçlar vermiyor evet ama riskli çıkarsa amniyosentez yaptırmasını öneriyorlar. Ben de yaptırdım 2.gebeliğimde bebeğimde kalp problemi vardı herhangi bi anomalisi çıkmadı. Ve gebelik sonlandırma yapmak zorunda kaldık 4. Derece fallot hastasıydı. İnsanları yanlış yönlendirerek nasıl bi vebale girdiğinizin farkında mısınız?
sehrengiz_8 Byzlnz ne zararı var ikili testin o zaman ultrasona girmeyin kan da vermeyin kan alıp ultrason ölçümü dışında hiçbir şey yapılmıyor. Nasıl yapıldığına dair bir bilginiz yok ama insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
asell13 Esra54 benimde 9. Ve 11. Haftalarda şiddetli 5 gün süren kanamalarım oldu perinatolojiyede uzman kadın doğumada gidiyorum hiç böyle bişe demediler 2li 3lü testide yaptırmadım detaylı yaptırcam 21 de bebek gayet sağlıklı kanama rahimle alakalı denildi şükür 7 haftadır kanamam yok hiç öyle şeyler düşünme her ihtimal deniliyor sadece
Esra54 asell13 Allah razı olsun desteğiniz için. Umarım bende sağlıklı sıhhatli kucağıma alırım. Neden ikili testi yaptırmadınız peki? Fikir için sormak istedim özel değilse
sehrengiz_8 Esra54 tahmin üzerinden ama olumsuz bir sonuç gelmez büyük ihtimalle çünkü ense ölçümü burun kalınlığına filan bakmıştır doktorunuz