Herkese Merhabalar
Doğum yapalı 10.5 ay oldu ama anca vakit bulup spinal hakkında yaşadığım tecrübeleri aktarmak istedim🤭
Devlet Hastanesi’nde açılmam ilerlemediği için doktorumun onayı ile spinal sezeryan oldum.
-Sondamı spinalden önce taktılar ama inanın ki acı ağrı vs olmuyor
-Spinal iğnesi sinek ısırığından daha az hissediliyor emin olun
-Ameliyathaneye gittim ve orada spinal iğnemi yaptılar. İnanın ki canım tatlı olmasına rağmen canım yanmadı. İğneyi yaptıktan hemen sonra bacaklarda önce bir ısınma daha sonra karıncalanma ve en son tamamen uyuşma meydana geliyor
-Lavman yapılmadı
-Doğum sırasında çekiştirmeleri ve bastırmaları hissediyorsunuz acı oluyor denmişti lakin ben çekiştirmeleri hissettim ama acım ağrım olmadı. Bastırmaları bile hissetmedim
-Ameliyat anında kollarım bağlanmadı ve bu sayade bebeğim çıkınca onu öpüp dokunabildim💙
-Ameliyat 10:15 başlanmıştı oğluşum.10:25′de dünyamdaydı artık🙏🏻🧿
-Ayağa tam 6.saatte kalktım. Lakin anlatıldığı gibi bir şey değilmiş. Hafif bir şey anlık ilk kalkış sonra geçiyor. Ayağa kalkınca karşıya dik şekilde bakın
-Baş ağrım vs olmadı. Çünkü hastaneye kettle, nescafe,bitter çikolata götürmüştüm. Ve bolca su içtim
-Kabız vs olunmaması için bol su sıvı şekilde beslenilmeli ve komposto içilmeli
-Ve son olarak çantanızda en az 3 tane pijama takımı ve 4-5 tane atlet olsun terleme oluyor çünkü
Sağlıkla kavuşun🙏🏻🌺