AnneBi haftadayım vajinamda dışardan elle anlaşılabilecek cevizden biraz daha küçük bi şişlik var, doktorum salgı bezimin baskıdan dolayı sarkıp şiştiğini içini boşaltması gerektiğini söyledi. Var mıdır yaptıran daha önce, çok acır mı acaba? 🥲
Mnergn AnneBi bende bartholin kisti vardı ama anlattığınız şişlik o mudur bilemiyorum. Google’dan bartholin kisti diye aratıp bir bakın dilerseniz görsellerden eğer sizdeki şişlik ile benzerse ben onun tedavisini yaptırmıştım.
Gule1- AnneBi benim de vajina girişinde bahsettiğiniz gibi bir yumru belirdi bi kaç hafta kadar önce. Doktora gittim muayene etti baskıdan dolayı mesanemin sarktığını söyledi. Sağlık ocağındaki ebe muayene etmeden rahim sarkması dedi. Ama doktorumun dediği daha aklıma yattı. Doğumdan sonra bağ doku kendini toparlar filan dedi. Eğer genital bölgede kenarlarda bir şişlikse dudak kısımlarında filan bartolin kisti olabilir ama direkt içerden geliyor gibiyse sarkma büyük ihtimalle. Ya da içerdeki bezelerin dışarı sarkması gibi bişey olabilir bunu şu an ben düşündüm ama.
AnneBi Mnergn doktorum bartholin demedi ama salgı bezi sarkmış dedi, o sekilde aratınca da bartholin cıkıyor google’da. Sizin de mi şırıngayla içi boşaltılmıştı, hamile miydiniz bu olduğunda ☹️
AnneBi Gule1- evet dudak kısmının içinde bi şişlik benimkisi ve yumru gibi elle de hissediliyor zaten. Siz kaçıncı haftadasınız?
Mnergn AnneBi şırıngayla da boşaltıldı kesi atılarak da boşaltıldı sürekli tekrar edince ameliyat oldum. Ama o zamanlar hamile değildim. Bu işlemlerin hiç biri acı verici değildi aksine o kadar rahatladım ki boşaltılınca bence hiç korkmayın.
Gule1- AnneBi benim dediğim dudakta değil ama içerden gelen bir şey. 37+1. Gündeyim gece yarısı itibariyle
AnneBi Gule1- Gule1- az kalmış :) ben bugün gittim doktora minik bi şırıngayla çekti boşalttı, tekrarlarsa ufak bi kesi atıp alırız gibisinden konuştu. Ama uyuşturmadı ve hiç acımadı sadece smear alınırkenki kadar bi iğne hissi verdi. İnşallah sizinki de geçer ya da çözülür bi an önce 🙏🏻