MadamSLN susaMom_ Bana kediye, köpeğe, çiğ ete vs dokunma dedi. Tabi evcil hayvanım olsaydı nasıl yorumlardı doktorum bilmiyorum. Muhtemelen genel demiş olabilir çünkü sormadı hayvan besliyor musun diye. Geçmiş olsun 🌸
susaMom_ MadamSLN Teşekkür ederim sokak kedisine sokak köpeğine dokunmamam gerektiğini kedimi sahiplendigimde ogrendim ama ev kendisinde var mı yok mu bilemiyoruz bazı arkadaşlar geçirmiş olabilirsin antikor üretmiştir vücudun diyor ama dediğim gibi test yaptırmadan ogrenemeyecegim ☺️
susaMom_ Gmz09 Şuan et yemekte zorlanıyorum zaten tavuk eh işte kedimin dış parazit ve karma aşısı gecikti onun dışında iç parazitini vermiştim hap olarak şuan tuvaletini eşim temizliyor ben dokunmuyorum dediğiniz gibi daha önce geçirdiysem çok korkmama gerek kalmıyor Çarşamba günü kontrole gidince soracağım da özel hastanelerde yapılıyor mu bu test acaba ?
Gmz09 susaMom_ sağlık ocağı rutin testlerinde yapıyor ücretsiz şekilde.Ben 8.haftamda gitmiştim hem sma için hem rutinlerim için🙏
Gmz09 Şöyle ki sma için hafta sınırı var.Eşinizle birlikte gidip sma için kan vermelisiniz.Aile hekiminize hamile olduğunuzu bildirin hem de testleri yaparlar.Benim aile hekimim kendisi çağırmıştı kan testleri için.
susaMom_ Gmz09 Aile hekimim 7. Haftadan beri biliyor ama çok bilgili bı doktor değil beta HCG değerine bile 3 haftalık hamilesiniz diyordu değerlerde 7 haftalık olduğum belliydi bu tarz şeyleri söylemediler 20. Hafta da tetanoz olacaksın falan dediler
Buseerdem1 susaMom_ kediniz çiğ et vs pişmemiş hiç bisey yemiyor sadece mama yiyorsa toksoplazma olmuyormuş
susaMom_ Buseerdem1 İnşallah sağdan soldan böcek yiyorsa bilemiyorum işte yoksa ben kendi elimle çiğ et hiç vermedim salam sosiste vermedim
Buseerdem1 susaMom_ o zaman bişey olmaz içiniz rahat olsun sokaktaki hayvanlar genelde çiğ et yediği için onlardan bulasirmis öyle demişti doktorum
susaMom_ Buseerdem1 İnşallah yine de test için gidebilirim çok güvenemiyorum dediğim gibi tedbir bizden taktir Allah’tan 🌸