Ftm55 Kızlar Malatya’dan bir tanıdığımızdan gün kurusu almıştık epeyde çok kilerde poşette duruyordu bugün açtım ki içinde bir kelebek var ve kurtlanmış ama kurtlar kayısı içinde değil dışında ve büyük atmam gerek demi 5 kilo kadar olduğu için üzüldümde
Gamzezeynep1 Ftm55 ben Malatya’da yaşıyorum gün kurusu maalesef kimyasala maruz kalmadigi için çok dayanmıyor buzdolabında saklamanız gerekiyordu eğer ki çok yoksa kurt yıkayıp güneşte kurutmanız gerekir tabi kış günü güneş bulmak sıkıntı
Egemoms1303 Ftm55 benimde eşim malatyalı gün kurusunun maalesef öyle bir sorunu var 🙂 çok fazla yoksa arkadaşım dediği gibi yıkayın kurutun dolaba kaldırın bir şekilde 🙂
Ftm55 Gamzezeynep1 yaşadığım yer o kadar nemli ki her şeyi buzdolabında saklamaya çalışıyorum yer yok diye dışarda kaldı hemen kurtlanmış 🥺
Gamzezeynep1 Ftm55 maalesef Malatya’da dahi kurtlaniyor gunkurusu maalesef ki ya çok serin ya da buzdolabı lazım 😊 ama dediğim gibi çok fazla yok ise yıkayıp güneşlendirin
Ftm55 Gamzezeynep1 çok teşekkür ederim balkona çıkardım şimdi tepsiyle kurtlar gitsin sabah yıkarım inş kurutabilirim zaten aşırı yumuşamış nemden galiba
Ftm55 Egemoms1303 sağ olun inşallah kurulabilirim güneşi bulmak zor 😅fırında falan kurutmaya çalışsam olur mu acaba hiçbir yerde bununla ilgili bilgide yok
Egemoms1303 Ftm55 şuan eviniz ısınıyorsa kuru beze koyup orda da kurur sanirim hiç fırın denemedim bende 🤭 @Gamzezeynep1 fırında kurur mu🤭🤭
Gamzezeynep1 Egemoms1303 valla fırına bişey diyemem şimdi hiç denemedim 😊 yani biz yıkayıp güneşte kurutuyoruz hiç denemedim fırını