tugcesakzci Alif63 elinizde yazılı bir sözleşme yoksa hiç bir şey yapamayabilirsiniz. Mutlaka avukata danışın ve kirayı %25 zamlı olarak yollayın hiç bir şey yapamaz dava etse de devletin belirlediği tutar o
tugcesakzci Alif63 geçerli oluyor diye biliyorum otomatik kendini yeniler. Siz bir avukatla görüşün mutlaka çözersiniz bu durumu
Rabiul @Alif63 benimde 3. Yılım nisan ayında zam zamanım geliyor kanundaki oran neyse o fazlası olmaz mahkeme her türlü benden yana sizin elinizde yazılı kanıtlı varsa zam istediğine dair mahkemeye verirse önüne sunarsınız her türlü kanun sizden yana , benim babam müteahhit bir çok dairemiz var ben böyle bir zamanda kimseyi evinden çıkartıp kendim geçmiyorum karşıdaki insanıda düşünüyorum nasıl verecek o kadar kirayı diye ve bizimkiler zam da yapmıyor durumları iyi değildir tek kişi çalışan var çocuklu aileler var bende hamileyim 1+1 de oturuyorum çocuğumun odası bile olamayacak ama kimsenin ahını alamam
Alif63 Rabiul arıyor Nalet adam ya iki bir belgesi yok haklısınız olmadı gereken o bide bizim ev sahibi yurt dışında yaşıyor sizinbabaniz gibi değil keske2 ekmeğe muhtaç olsaydı
tugcesakzci Wera 4+1 dubleks evde oturuyorum Ankara Sincan’da merkezi bir konumda oturuyorum daha 1 yılım bile dolmadı, evi depremden sonra tuttum 5500 tl kira veriyoruz. Hak var hukuk var devletin belirlediği yasal kira arttırma tutarı var bir avukata danışsa kazanır. Her yerde kiralar 10 binin üzerinde marketler etiket yükseltiyor, sizin çocuğunuzun özel okulu 2 katına çıktı diye sizce reva mı asgari ücretle tek kişi çalışan bir yerde hem de deprem bölgesinde hasarlı bir eve 11 bin TL ödemek? Üstelik kira 2500 den 11 bine yükselecek. Eğer böyle düşünüyorsanız ki ben cümlelerinizden bunu anladım açıkçası her yerde öyleyken o fiyata artırması normal gibi bir şey çıkıyor yazdıklarınızdan. Bu ailenin 402 tl ile nasıl geçineceğini bana söyler misiniz? Malum 11 bin tl kiraya gidecek bu düşüncede
Alif63 tugcesakzci malesef böylesi yüzünden benim gibi burda bi sürü mağdur var resmen ekmegimizden kıstık 2 çocuğumuz var ev gideri, mutfak gider, çocuk, gaz, elektrik,su derken nasılsın geçinecez şaşırdık
Wera tugcesakzci devlete kalsa herşeyin bi yasal süreci var marketlerde denetleniyor faiş artışın önüne geçilecek deniliyor benzin ayı bırak her hafta zamlanıyor neyin önüne geçtide kiraların önüne geçebilecek ev sahibi 6ay önce 3ay önceki kirayla alabilidiklerini şimdi alabiliyormu hayır yükseltilmesinin sebebi ekonomik herşeyin zamlanması yani burda anlatmak istediğim herşey zamlanıyor ev sahipleride mecbur kalıyor yükseltmeye sorun saten asgari ücretin çok komik bi rakam olması insanları bu ücretle yaşamaya mecbur bırakması kira sözleşmesinden üç ay önce noterden ihtar çekerse çıkartırlar evinden kanun öyle kiracının yanında yalanına kimse inanmasın sadece bir yıl uzar sonuçta kiracı çıkar
Rabiul @Alif63 benim ev sahibimde Arap arada kuzeni var iletişim halinde olduğum kuzeni oda Arap gönderdiğim para yetmiyormuş 😂😂 kuzeni söyledi buranın yasal zamı bu kadar fazlası yasak diye oda tamam demiş yani benim burdan oraya gönderdiğim 3500₺ nedir ki burda olsalar yarım saatte bitirirler o parayı 😂😂
Fantastik_leydiyyy Alif63 inanılmaz kötü Ben doğudayım 3 binden başlıyor 2 +1 3+1 Ama batı tarafı uçmuş Bugun haberde gördüm Hurdacı adamin aylık maaşı 6 7 bin lira Kirası 11 bin lira
Adenala Alif63 Ne biçim insanlar var ya sizi çıkartmaya çalışıp fiyatı daha da yükseltecek fırsatçılar
tugcesakzci Wera dediğinizin gerçekleşmesi için 10 yıllık kiracı olması lazım her ihtar çeken evden kiracıyı atamıyor 🤷♀️ ve %25 yasal zam var ev sahibinin de bunu kafasına göre yönetme hakkı yok. Kusura bakmayın ev sahibi insafsızlık yapıyor sadece aç gözlülükten başka bir şey değil. Ki yurtdışında yaşıyomuş yazmış arkadaş. O yüzden başvurularnda ev sahibinin evden atma vs gibi bir hakkı olmuyor
Alif63 tugcesakzci evet aç gözlü biri bizi evden çık çık diyor çıkmıyorsan 11 bin öde bide burda ev azaldi devran ev sahiplerine kaldı herkes evden çıkmamak için kabul ediyor benim eşim de kabul etmeye mecburmus gibi davranıyor ama izin vermem 11 bin zaten asgari maaş 11 bin ben bu iki çocuğu neyle besleyecem 400 lira neye yeter
tugcesakzci Alif63 bence vakit kaybetmeden bir arabulucu ile veya avukat ile görüşme sağlayın. Benzer bir durumu babaannem yaşadı ama 10 yıl üzerinde kiracıydı ve resmi ev sahibi o kadar yıl boyunca neredeyse hiç zam yapmamıştı kendisi hastaşandı kardeşine vekalet verdi kardeşi de geriye dönük zam yapmak istedi hiç yapılmadığı için tüm binayı komple çıkardılar ev sahibi kazandı davayı. Ama siz yeni kiracısınız boyun eğmeyin yapamaz öyşe bir şeyi
Alif63 tugcesakzci eşim yine kabul edecektik gibi ikna edemiyorum 11 bin vermek istemiyorum ama yine de uğraşacağım