Merhaba arkadaşlar.
Ben doğum yaptım çok şükür oglusuma kavuştum biraz zorlu ve heyecanlı yorucu bir surecti ama herşey çok güzel ilerledi rabbim hepinize kolay ve sağlıklı doğumlar nasip etsin ..
Sezaryen hikayemden bahsetmek istedim korkuları ve endişeleri olan varsa belki bı faydam olur..
Benim bu üçüncü gebeliğim daha önce iki defa düşük yaptım düşüklerin sebebi belli değildi ama tedbir amaçlı oksapar iğne kullandım bu gebeligimde bunu belirtmemdeki sebeb daha önce düşük yapmış anne adayları uzulmesinler düşükten sonra sağlıklı gebelikler yaşayabilirler asla strese girmesinler. Doğumum Niğde eğitim araştırma devlet hastanesinde gerçekleşti 38.haftamda sezaryen uygun görüldü doktorum sabah saat sekizde hastaneye gel dedi . Çok korkuyordum anestezide sonrasindaki ağrıdan ayağa kalkmaya vs. Ama hiç öyle olmadı. Sezaryene hazırlarken hemşireler heyacanim ve korkum arttı kendimi bebeğime kavuşacağım diyerek sakinlestirdim ameliyathaneye gittiğimizde anestezi uzmanim benmle sohbet etmeye başladı ve spinal anestezi altında ameliyat başladı ilk on dakika sadece kafamda birazdan bebeğimi göreceğim düşüncesi ile odak noktamı sabitledim ki anestezinin etkisi ile mide bulantısı yaşıyorsunuz bunu zaten anestezi doktorunuz başınızda olduğu için sizi uyarıyor .on dakika sonrasında bebeğimin sesini duydum tüm herşey o an durmuştu sanki hemşireler bebeğimi gösterdiler ve ilk bulusma sonrasi bebeğim çıktı ve ve yarım saat sonrası benim işlemin tamamdı acı yok his var korkmayın kendinizi bebeğinize odaklayin.
Odaya çıktığımda bebegim odadaydi babası beni bekliyordu anestezinin etkisi geçtiğinde ki süreç biraz zorlu ama ondada acı eşiği derecesi önemli ameliyat sonrası ben hemen ayaklarımı hissetmeye başladım sabah aç ve susuz gittiğim için hissetmeye tam olarak başladığımda biseyler yeme içmeye izin verdiler oda tam olarak saat 15.00 falandı ve sonra ayağa kalkmam gerektiği söylendi ilk başta acıyla birlikte çok zorlandım ama kalktım desteksiz bir şekilde yürüdükten sonra ikinci ve üçüncü ayağa kalkmaalar daha kolay oldu benm biraz gaz çıkarma durumu sıkıntılıydi. Ameliyat sonrası içine hava dolduğu için gaz çıkarmadan hastaneden çıkarmıyorlar benm çok uzun sürdüğü için ertesi gün akşama kadar hastanede kaldım ve kan değerlerim düşük olduğu için biraz bekledik bebek ve ben iyi olduğum için çıkış işlemlerimiz tamamlandi. Sezaryen sonrası hemen sütüm olmadı bide ameliyat yerinden dolayı bebeği çok rahat kucağıma alamadım bebeğimde göğsünü tutamadı ben beceremedim derken biraz uğraştık eve geldiğimde hemen duş aldım ayakta ve pansuman bandı ile hem süt gelsin hem de doktor duş almamı soylemisti dikiş yerini herzman kuru tutmam gerektiğini de uyardı enfeksiyon olmasın diye bebeğime sütü sagarak çay kaşığı be enjektör ile verdik..
Ha şunu da söyleyim yaşayan anneler olursa korkmasın ve süt sağma makinası ile sütü sagdigimda ilk 4 5 gün sütüm çok koyu kahverengiydi kolosturum denilen sütun rengi bende kahverengiydi o kadar korktum endişe ettim ki kan sandım ama değilmiş ve kesinlikle o sütü çocuğunuza verin ben hepsini kaşıkla icirdm bebeğime sonrasinda silikon başlıkta tuttu göğsünü çok şükür ondan iki gün sonrada silikon başlığı da artık göğsünü tuttu . bu süreçte bebek doymuyor aç sütun yetmiyor gibi birçok söze maruz kaldım ama bol bol dinlenin yemenizi eksik etmeyin ve kesinlikte strese girmeyin şuan 20 günlük olduk ağrılarım hala devam ediyor ama herşey çok güzel Allah hepinizi hayırlı bir şekilde evlatlarinizs kavuşmayı nasip etsin faydam olursa ne mutlu sağlıkla kalin