Kızlaar öncelikle Rabbim hepinize hayırlısından kolay doğumlar nasip etsin☺ Ben 40 haftamı doldurmuştm 14 ocakta konrolüm vardı gittim ve doktorum artık doğumu başlatalım bu kızın geliceği yok dedi ve suni sancı kararı aldık önce çok korktum sancı çekmekten sonra cesaretlendim sonuçta bi şekilde doğurmak zorundaydım serum takıldı öğleden sonra 3 buçukta az dozda 5 e kadar hiç sancı hissetmedim bu arada açıklığım 1 cm di 6 ya doğru hafif kasılmalar başladı ama çok hafifti 6 ve açıklığım 2 buçuk 3 cm di sonra ağrılar başladı yürümeye başladım sürekli koridorda her sancı geldiğinde duvardaki tutunacaklara tutunup geçiriyodum tabi o arada annemde belimi ovuyodu daha kolay geçiriyo insan kasılmaları bel masajıyla 1 saat sonra 4 cmye yaklaştı açılmam artık gelen sancı bağırtıyodu ama o anlık bağırıyorsun geçince kuş gibisin yine duşa girdim duşun altında daha rahat geçiyodu sancılar açıklığım 5 cmye ulaştığında artık 2 dkkada bir bağırıyodum 2 -3 kez sezeyana alım beni diye bağırdım o ağrıyla ama sonra düşündüm ki bu kadar açıklığı başardım çektim pes etmem eşim geldi en son yanıma ona sarıldım öyle bağırdım inanın ki eşinizin kollarında daha bi cesaretleniyorsunuz daha iyi atlatıyorsunuz doktorum çok bağırdığım için epidural normal doğum teklif etti doğum esnasında ağrı duymamam için çünkü halim kalmamıştı artık kabul ettik ve belimden bi iğne vuruldum aynı sancıları yinede hissediyodum bu iğne doğururken vajinada acı hissetmemem içindi ardından açıklığım birde 8-9 cmye ulaştı doğum haneye hemşirenin koluna girerek yürüdüm ıkınma geldiğinde hiçbir nefesimi dışarı vermeden içeri basmam gerektiği söylendi bende öyle yaptım ve başı daha çabuk çıkmaya başladı tabi hemşirede sürekli karnıma bastırıyordu bir ara öleceğimi zannettim karnıma bastırılırken boğuluyo gibi hissediyosunuz ama öyle olmuyo bastırmadığında çok rahattım sanki hiçbirşey yok gibi nihayetinde 4 büyük ıkınmada kızımı dünyaya getirdim ilk gördüğümde hemen bana verdiler o ilk sıcaklığını hissettiğim an sanki cennette gitmişim ve herşey bitmiş gibiydi o kadar eşsiz bir an ki şükürler olsun benim hikayemde böyleydi kızlar hep düşünürdüm ben ne zaman yazıcam hikayemi sonunda yaşadım ve yazdım şimdi Rabbime şükür ikimizde iyiyiz tabi ufak tefek sorunlar var süt gelmesi göğüs yarası dikiş sğrısı falan filan ama bunlar da hafif şeyler mesela kızıma kendim bakabiliyorum emziriyorum değişiyorum beşiğine yatırıyorum sezeryan olsam bunların çoğunu belkide bir hafta sonra yavaş yavaş yapmaya başlıycaktım size tavsiyem normal doğuma emek verin kesinliklee👋👋😘