Esragok-k1 Meralkb Lina ; Lina kelimesi Kur’an-ı Kerim’de Haşr Suresi’nin 5. ayetinde geçmektedir. Kelimenin Kur’an’daki anlamı “yumuşak hurma ağacı” ya da “hurma fidanı” şeklindedir
Tuliy5 Zlyhaa1 Cennet bahçesinin adı Kuran’da Aden diye değil, Adn olarak geçiyor. Aden Kuran’da kötü bir anlamla yer alìyor. Allah tarafından lanetlenmiş Ad kavminin yaşadığı şehir olarak geçiyor Aden.
ASE6154 Zlyhaa1 canım bende öyle biliyordum ama baktım söylene bütün sureler de adn kavmi için kullanılıyor. Birkaç yerde aden bahçesi olarak geçtiğini söyleyenler var fakat hiçbir kanıtı bulamadım, sanırım kesin olarak sadece tevratta geçiyormuş
Bsrnsyy Zlyhaa1 ben bunu hocaya sordum birde isim analizi yapan arkadaşın tanıdığına aden bu anlamda değilmiş bende istiyordum herkese de anlamı böyle diyordum öğrenince vazgeçtim
Esragok-k1 Meralkb Amine ; Amine ismi Arapça kökenli isimler arasında yer almaktadır. Türkçe de Emine olarak kullanılmaktadır. Kız çocuklarına yaygın olarak verilen isimdir. Amine, anlam bakımından korkusuz, güvenilir, yüreğine güvenen anlamına gelmektedir
Melikekar123 Maalesef günümüzde yanliş soyleniyor bazı isimlerin anlamı kuran da geçiyor ama anlamı ne tam olarak araştırmak gerek yani ,neva geçiyor diyorlar mesela ama çekirdek anlamında geçmiş bi ayette benim kızımın ismi Fatma Meva olcak Meva cennet ismi Salih amel işleyenlerin gireceği cennetül Meva
TugbaZmn Melikekar123 benim kızımın ismi Maysa Meva 2,5 yaşında ismi gibi kaderleri güzel olsun inşallah 🙏🏼
yagmur_vera Rüveyda: 1. Adım adım, yavaş yavaş. Nazik, ince ve hoş anlamlarına gelmektedir. Cinsiyetimiz kız ise koymayı düşündüklerimizin arasında 🥰 Leyla: Gece demek Kadir süresinde geçiyor. Aynı zamanda siyah saçlı güzel kadın anlamına da gelmektedir.
TugbaZmn Meralkb kızımın ismi Maysa Meva 🌸 Anlamı sevilen , aranan , sığınacak yer , yurt , mesken Cennet isimlerinden birisi Meva ismi Kur’an-ı Kerim’de (Secde Suresi 19. Ayet ve Necm Suresi 15. Ayet) geçmektedir
Nur_gnn TugbaZmn maysa isminden dolayı sıkıntı yaşadınız mı hiç? Benimde hoşuma gidiyor maysa ama emin olamadım
Kelebekmisaliihayat Meralkb Kur’an’da geçen tek kadın ismi Meryem’dir. Burada yazılanlar Kur’an’da geçen kelimelerdir. Kur’an’da geçen, isim olarak konulabilen kelimeler derseniz cümleniz daha doğru olur .