Arkadaşlar selam
Bir şey kafama takıldı. Sormak istiyorum.
Şimdi benim ilk gebeliğimde 23. Haftamdan başlamak üzere doğuma kadar proluton iğne kullanmıştım. Tabi yan etkileri nedir, ne değildir bilmiyordum. Doktor verdi diye kullanmıştım. (Rahim boyuna etki etti mi, evet etti) Bebeğim tüylü doğmuştu. 3,5 yaşında kolumda bacağında hala tüyleri var. Beyse dedim geçtim. Şimdi ikimciye hamileyim. Bu kez kanamam oldu diye aynı doktor 13. Haftamdan 20. Haftama kadar yine proluton iğne verdi. Araştırma yaptım bu kez. Birçok kadın doğumcu bu iğneye karşı geliyordu. Bebeğe zararı var diye vermeyi reddedenlerde oluyordu, denk geliyordum yazışmalarda. Ama ne zararı var neden vermek istemiyorlar hala bilgim yoktu. Dün detaylı ultrason İçin perinatolog doktora göründüm (dünde post açmıştım, arsa bulgusuna rastlandı diye) doktora ilaç yazdırmak istedim. “Ne yazmamı istiyorsun” dedi. “Proluton iğne yazdırmak istiyorum. Yurt dışına çıkacağım, orada lazım olur” dedim. O da ben o iğneyi yazmam dedi. Neden dedim. İçinde bilmem ne maddesi var (ismimi unuttum) bir de kız bebek bekliyoruz. Uygun olmaz” dedi. O bahsettiğiniz madde ne dedim. Erkeklik hormonu gibi bir şeymiş. “Tavsiye etmiyoruz” dedi. Bende o anda iğneyi yazdırmaktan vazgeçtim.
Şimdi bu iğneyi kullanan ve doğum yapmış annelere sesleniyorum. Bebeğiniz doğduğunda tüylü müydü ve döküdü mü/dökülmedi mi?
Dün gece aklıma bu geldi. Acaba 3,5 yaşındaki kızımın kolundaki ve bacaklarındaki tüylenme bu sebebten dolay olabilir mi diye, kafama takıldı. Erkeklik hormonu ağır bastığı İçin oradan bağlantı kurdum.
Yine kız bebeğe hamileyim ve 7 hafta boyunca da kullanmış oldum biraz üzüldüm açıkçası.