Hanifeay merhaba Allah analı babalı büyütsün inşallah. Çok güzel bir doğum nasip öpmüş. Darısı başımıza.
Benimde ilk doğumum sezeryan. Her ne kadar normal istesem de şartlar ve durum el vermeyince (çatı darlığı, bebek pozisyonu) mecburi sezeryana karar verilmişti. Şimdi ben ikimciye hamileyim 21 haftalığım. Normal doğum yapabilmeyi düşünmek beni çok heyecanlandırıyor. Perşembe günü yolculuğum var. Yurt dışına taşınıyoruz. Doğumun orada olacak. Gittiğim ülke de normal doğum yaptırıyorlar. (%90-%95) eğer annenin sezeryan geçmişi varsa tercihi anneye bırakıyorlarmış. Ben normal doğum yapamayacağıma inanıyorum. Belki her şey değişir ve iş tamamiyle normal doğuma döner hiç bilmiyorum. Ama nedense yine nasip olmayacak gibi. Benim sormak istediğim;
İlk doğumunuz sezeryan olduğunda bu bir tercih miydi yoksa zorunlu mı ilerledi. Doğum şekline kim karar verdi? İkincisi yine ikinci doğum şekline kim karsr verdi? Aklınızda normal doğum var mıydı yoksa süreç öyle mi ilerledi? Çatı muayenesi vs yapıldı mı, çatınız müsait miydi?
Dediğim gibi yoksa yine kendinizi sezeryana hazırlayıp, süreç normal doğumla mı sonuçlanmıştı. Bunu çok merak ediyorum